Erzurum Valisi Okay Memiş, atandıktan sonra hemen tayin isteyen öğretmenlere sitem etti!

Erzurum Valisi Okay Memiş, hemen tayin isteyen öğretmenlere sitemde bulunarak, “Öğretmen arkadaşlar, siz dağlarda olan Kürt, Türk, Alevi ve fakir çocukları yetiştirmeyeceksiniz ne gereği var yaptığınız işin anlamıyorum. Orada olmak size bir fırsattır” dedi.

Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Eğitim Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) seminerinde konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni atanan ve hemen tayin isteyen öğretmenlere sitem etti.

"BİR ÇOCUK KAZANIN, O ÖĞRENCİNİN NE OLACAĞI BELLİ OLMUYOR"

Memiş, Erzurum’a atanan ve hemen tayin isteyen öğretmenlerin ellerine geçen fırsatları değerlendiremediğini ifade ederek, “Erzurum’da genç arkadaşlar atanınca hemen tayin derdine düşüyorlar. Çok ayıp yaptıkları. Öğretmen babam bana diyor ki 'Tayin olmak isteyenlere izin verme.' Bu bana bir baba tavsiyesi gibi oldu. Öğretmen arkadaşlar siz dağlarda olan Kürt, Türk, Alevi ve fakir çocukları yetiştirmeyecekseniz ne gereği var yaptığınız işin anlamıyorum. Orada olmak size bir fırsattır. Gençler buna zulüm olarak bakıyor. Artık yapılan büyük yatırımlar var. Bu ülkenin doğusu ve batısı arasındaki kalkınma farkı giderek azalıyor. Her ilde üniversiteler, havalimanları ve yatırımlar var. Sen öğretmen olarak aydınlatacaksın bu milleti. Bir çocuk kazanın. O öğrencinin ne olacağı belli olmuyor. Benim bazı öğretmenlerim benim Erzurum Valisi olacağımı hayatta kestiremiyordu. Kestirenlerle zaten halen görüşüyorum” diye konuştu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, atandıktan sonra hemen tayin isteyen öğretmenlere sitem etti! ile ilgili etiketler Öğretmen Erzurum Valisi Okay Memiş tayin atama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.