Erzurum provokasyonunun perde arkası: Orası geçmişte de bugün de miting alanı değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşananların ardından Yedili Masa’nın bütün partileri ağız birliği etmişçesine hükümeti ve Cumhur İttifakı’nı suçladı. SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Erzurum provokasyonunun perde arkasını araştırıp yazdı.

SüperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt Erzurum provokasyonunun perde arkası arkasını araştırdı. 

Erzurum provokasyonunun perde arkası: Orası geçmişte de bugün de miting alanı değil

YSK’NIN MİTİNG TALİMATI

Öncelikle şu bilgileri aktaralım.

Her seçim öncesi olduğu gibi Yüksek Seçim Kurulu, istisnasız tüm partilere 2023/99 sayılı kararını göndermiş. Genelgeyle gönderilen karara göre, tüm partiler için “ilçe seçim kurullarınca miting alanlarının belirlenerek Cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler ve bağımsız adaylara duyurulmasının son günü” olarak 28 Nisan günü belirlenmiş. Bu genelge, 28 Nisan’dan 3 gün önce tüm partilere gönderilmiş.

Yani YSK tüm partilere “mitinginizin tarihini, saatini belirleyin ve 28 Nisan tarihine kadar başvurunuzu yapın” demiş.

Yedili Masa’nın herhangi bir partisinden bu tarihe kadar Erzurum merkez için bir başvuru olmamış olacak ki, bu ittifakın hiçbir partisi miting yapmamış. Ta ki, düne kadar.

BÖLGE GEÇMİŞTE DE MİTİNG ALANI DEĞİL

Dün olayların çıktığı alan, Erzurum’un tek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nin en merkezi yeri olan havuz başı. Bu bölge Erzurum’un en işlek, kalabalık ve merkezi alanı. Burada Kızılay Kan Bağışı Çadırı, Siyasi Partilerin standtları vs. gibi her vilayette olan etkinlikler yer alırmış.

Bu bölge geçmişten bu yana hiçbir zaman miting alanı olarak kullanılmamış.

Geçmiş seçimlerde de hiçbir parti burada miting yapmamış.

Geçmişteki tüm mitingler, Erzurum’un Tren garının olduğu İstasyon Meydanı’nda yapılıyormuş.

MİTİNG ALANI FUAR MERKEZİ’NİN YANINDA

Yeni miting alanı ise Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi bitişiğindeki alan olarak belirlenmiş. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da, partisinin mitingini geçtiğimiz günlerde bu alanda yaptı.

Bu bilinmesine rağmen Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler ısrarla buraya gelip “esnaf ziyareti yapacağız” demişler. Ses çıkarılmamış. Ancak adım adım geçmişte de hiçbir zaman, hiçbir partinin miting yapmadığı alandaki bu organizasyon mitinge dönüştürülmüş.

“ARABALARDAN ZAFER İŞARETLERİ YAPARAK GELDİLER, HALKI PROVOKE ETTİLER”

Bilgi aldığımız bir siyasi partinin yetkilisi de, SüperHaber’e şu bilgileri aktardı: “Partimizin standında rutin seçim çalışmalarımızı yapıyorduk. Orası geçmişte de bugün de miting alanı değil. Mitingleri eskiden İstasyon Meydanı’nda yapardık. Şimdi şehrin girişinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nin yanında yapıyoruz. Bir anda olayı duyar duymaz partimizin il başkanlığı yetkilileri ve vekil adayımızla koşarak alana doğru ilerledik. Öfkeli kalabalığı engellemeye çalıştık. Bize ‘arabalarla meydandaki insanlara zafer işareti yaparak geldiler. Herkes sinirlendi’. Biz yine de engellemeye çalıştık. Ancak Erzurum’da terör örgütüyle bu masanın partilerinin işbirliği yaptığıyla ilgili bilgilerin ortaya çıkması, büyük tepki çekmişti.Bir de arabalardan insanlara yönelik zafer işaretleri yapılması bardağı taşırmış görünüyor. Örgütlü diyorlar ama yaşlı başlı teyzeler bile bunlara bağırıyordu. Bu nasıl örgütlülük. Meydandaki Erzurumlulardı hepsi.”

Ayrıca Erzurum emniyetine yönelik suçlamaların da gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Öfkeli kalabalığı engellemeye çalışanların, polisin kurduğu barikatın üstüne çıkarak olayları engellemeye çalıştığı, polisin de gerekli müdahaleleri yaptığı aktarıldı.

Erzurum provokasyonunun perde arkası: Orası geçmişte de bugün de miting alanı değil ile ilgili etiketler Erzurum Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.