Erzincanlı gezgin öğretmen İskandinavlara özendi! Memleketinde bakın ne yaptı...

Şimdiye kadar tam 30 ülkeye giden Erzincanlı gezgin öğretmen Selim Özgün, İskandinav kültürüne özenerek buz gibi akan Girlevik Şelalesi'nin altına kıyafetlerini çıkararak girdi. İzleyenleri bile donduran o anlar saniye saniye kameralara yansıdı...

Kars’ta öğretmenlik yapan Erzincanlı doğa sever, hemen her İskandinav ülkesinde gerçekleştirilen ve tarihi çok eskilere dayanan bir gelenek olan buzlu suya girme kültürünü benimseyerek kış aylarında zaman zaman buz tutan göllere ve soğuk sulara kıyafetlerini çıkararak giriyor.

GEZDİĞİ ÜLKELERDEN GÖRDÜĞÜ GELENEKLERİ MEMLEKETİNDE HAYATA GEÇİRDİ

Şimdiye kadar 30 ülke gezen doğa tutkunu Selim Özgün, gezdiği ülkelerden gördüğü ve benimsediği gelenekleri memleketi Erzincan’da hayata geçirdi.

Erzincanlı gezgin öğretmen İskandinavlara özendi! Memleketinde bakın ne yaptı...

KIYAFETLERİNİ ÇIKARIP BUZ GİBİ SUYUN ALTINA GİRDİ

Buz tutarak 2 metrelik sarkıtları oluşan ve ziyaretçilerini görüntüsüyle mest eden Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi’nde kıyafetlerini çıkarıp gürül gürül akan buz gibi suyun altına giren Özgün, İskandinav ülkelerinin kış aylarında gelenek haline getirdiği geleneği Erzincan’da uyguladı.

Doğa ile iç içe olmayı çok seven öğretmen, kış ayları boyunca fırsat buldukça bu tür aktiviteler yapmaya devam ediyor. 

Erzincanlı gezgin öğretmen İskandinavlara özendi! Memleketinde bakın ne yaptı... ile ilgili etiketler Öğretmen Kars iskandinav erzincanlı selim özgün

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.