Erzincan'da marketlere KDV denetimi

Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü, temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin ardından, marketlerde KDV denetimi yaptı.

Temel gıda maddelerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesine yönelik alınan karardan sonra yeni oranlar bu haftadan itibaren geçerli olmaya başladı.

Yeni oranların adil olarak uygulanıp uygulanmadığı Ticaret İl Müdürlükleri tarafından takip edilirken, Erzincan'da da haksız fiyat ve etiket denetimlerinin yanı sıra KDV denetimleri tatbik ediliyor.

11-12-13 Şubat 2022 tarihlerinde geçerli olan fiyatlar esas alınarak KDV indirimi uygulaması yürürlüğe girerken 14 Şubat 2022 tarihi ve sonrası için geçerli fiyatların karşılaştırılması suretiyle denetleme çalışmaları yapılıyor.

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yerel marketler, temel gıda satışı yapan işyerleri ve zincir marketlerde ürünler incelenerek indirimlerin yapılıp yapılmadığı tespit edilirken ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatları da karşılaştırıldı.

Denetim yapan yetkililer, KDV indirimi güncellemesini yetiştiremeyen market işletmecilerine ürünlerin indirim uygulanmadan satılmaması konusunda uyarılarda bulunurken il genelinde denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

Erzincan'da marketlere KDV denetimi ile ilgili etiketler KDV Erzincan denetim

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.