Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Göçük altında kalan işçiler var!

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması yaşandı. Çok sayıda işçinin toprak altında kaldığı iddia ediliyor. Maden sahasını işleten firmadan da ilk açıklama geldi. Açıklamada "Acil durum planını devreye aldık." ifadeleri yer aldı.

Son dakika haberi: Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Toprak altında kalanların olabileceği ihtimali üzerine ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.

ERZİNCAN VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Vali Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının ardından bölgeye hareket etti.

Aydoğdu, CNN Türk'te yaptığı açıklamada madende göçük olmadığını belirtti ve "Toprak altında kalan çalışanlarımız var. Kaç kişi olduğu belli değil" dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise "10-12 kişiyle ilgili problem olduğu söyleniyor" açıklamasında bulundu.

FİRMADAN İLK AÇIKLAMA: ACİL DURUM PLANINI DEVREYE ALDIK

Maden sahasını işleten firmadan da ilk açıklama geldi. Metinde şu ifadeler yer aldı: "Anagold Çöpler Altın Madeni işletmemizde, 13 Şubat Salı günü saat 14:28 sularında yığın liç alanımızda meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Göçük altında kalan işçiler var! ile ilgili etiketler Erzincan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.