Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Firmadan ilk açıklama geldi: Acil durum planını devreye aldık!

Erzincan'daki altın madeninde meydana gelen toprak kayması ile ilgili maden sahasını işleten Anagold firmasından ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada acil durum planının devreye alındığı belirtildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. 

FİRMADAN İLK AÇIKLAMA: ACİL DURUM PLANINI DEVREYE ALDIK

Maden sahasını işleten firmadan da ilk açıklama geldi.

Metinde şu ifadeler yer aldı: "Anagold Çöpler Altın Madeni işletmemizde, 13 Şubat Salı günü saat 14:28 sularında yığın liç alanımızda meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ"

Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini merkeze alan bir kuruluş olarak bu zor zamanlarda dahem ç alışanlarımız hem de paydaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Şeffaflık ilkemiz kapsamında gerekli merciler ve kamuoyunu gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

SİYANÜR SIZDIRAN MADEN OCAĞI

Öte yandan, Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan ve söz konusu olan altın madeninden geçtiğimiz yıllarda yaşanan siyanür sızıntısı nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, firmaya 16,4 milyon lira para cezası kesmiş ve madenin faaliyetini durdurmuştu. Faaliyetlerine ara veren altın maden üç ay sonra yeniden açılmıştı.

Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Firmadan ilk açıklama geldi: Acil durum planını devreye aldık! ile ilgili etiketler Erzincan altın Maden
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.