Ertuğrul Gazi'ye ilk sıvı doğalgaz (LNG) nakli gerçekleştirildi!

Türkiye'nin elindeki en önemli stratejik unsurlardan biri olan Ertuğrul Gazi'ye ilk sıvı doğal gaz nakli başarıyla gerçekleştirildi. Birçok konuda özellikleri dünyanın en iyileri arasında gösterilen Ertuğrul Gazi gemisi, Bahama bandıralı Berge Arzew gemisinin Cezayir'den getirdiği sıvı doğal gazı (LNG) kendi ünitelerinde gazlaştırma veya boru hatlarına aktarma kabiliyetine de sahip.

Türkiye'nin ilk yüzer sıvı doğal gaz depolama ve gazlaştırma gemisi (FSRU) Ertuğrul Gazi'ye LNG nakli tamamlandı.

CEZAYİR'DEN GETİRDİĞİ LNG'Yİ ERTUĞRUL GAZİ'YE AKTARDI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Botaş-Dörtyol FSRU Terminali'ndeki Ertuğrul Gazi'nin yanına römorkörler yardımıyla 29 Haziran'da yanaşan Bahama bandıralı Berge Arzew gemisinin, Cezayir'den yüklediği LNG'yi Ertuğrul Gazi'ye aktarımı başarıyla sonuçlandı.

Öte yandan, nakil işlemini gerçekleştiren Berge Arzew gemisinin saat 22.00'de limandan ayrılması bekleniyor.

Bahama bandıralı Berge Arzew, Ertuğrul Gazi'ye 132 bin metreküp LNG nakletti. Ertuğrul Gazi bunu yaklaşık 85 milyon metreküp doğal gaza dönüştürecek.

ERTUĞRUL GAZİ GEMİSİNİN MARİFETLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR

Nakledilen LNG'yi üzerindeki ünitelerde gazlaştırma özelliğine sahip Ertuğrul Gazi, talebe ve ihtiyaca göre bu gazı kendi deposunda tutabildiği gibi doğal gaz boru hattı sistemine de aktarabilecek.

Geçen yıl Güney Kore'de üretilen ve günlük 28 milyon metreküplük gazlaştırma kapasitesi ile 295 metre boya ve 46 metre ene sahip gemi, 63 metre yükseklikte.

DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

Dünyada gazlaştırma kapasitesi en yüksek gemilerden olan Ertuğrul Gazi'nin LNG depolaması 170 bin, gaz olarak depolama kapasitesi ise 110 milyon metreküp seviyesinde.

HENÜZ HİZMETE GİRELİ 1 HAFTA OLDU

Ertuğrul Gazi, 25 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girmişti.

 

Kaynak: AA

Ertuğrul Gazi'ye ilk sıvı doğalgaz (LNG) nakli gerçekleştirildi! ile ilgili etiketler Gemi doğalgaz ertuğrul gazi LNG
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.