Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok'tan sitem!

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin davada karar açıklandı! 72 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen davada, 39 sanık beraat etti. Beraat kararına şehit yakınlarından sert tepki var...

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki eylemlere ilişkin görülen davasında 72 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, aralarında tutuklu sanıklar eski Yarbay Turgay Ödemiş ve eski Binbaşı Ahmet Taştan'ın da bulunduğu 72 sanığı "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Mahkeme, 22 sanığa "Anayasal düzeni ortadan kaydırmaya teşebbüse yardım" suçundan 17 yıl yedişer ay, 5 sanığa da aynı suçtan 15'er yıl hapis cezası verdi. 44 sanık için ise beraat kararına hükmedildi.

44 SANIĞA VERİLEN BERAAT KARARINI TEMYİZ

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında taleplerine aykırı olarak 44 sanığa verilen beraat kararını temyiz edecek.

ŞEHİT EROL OLÇOK'UN KARDEŞİ CEVAT OLÇOK'TAN SERT TEPKİ

Savcılığın bu hamlesine karşın mahkemeden 39 beraat kararı çıkması şehit yakınlarının tepkisiyle karşılandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yol arkadaşlarından olan, ağabeyi Erol Olçok'un şehit veren Cevat Olçok sosyal medya hesabından sitem dolu bir mesaj paylaştı.

Olçok mesajında, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü Darbe girişimi davasında karar çıktı. 44 kişi beraat etti. Bunların 36’sı sabah teslim oldu. Ellerinde bayrak değil silah vardı. Bu nasıl Adalet. Hainler elbette cezasını bulacak. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Herkes sussa da biz susmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok'tan sitem!

 

Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok'tan sitem! ile ilgili etiketler 15 Temmuz Erol Olçok cevat olcok
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.