Fenerbahçe-Trabzonspor maçına Erol Bulut damgası

3-1'lik Trabzonspor galibiyetiyle yenilmezlik serisini 6 maça çıkaran Fenerbahçe'de yüzler gülüyor. Sezonun ilk maçlarında "Acaba?" dedirten teknik direktör Erol Bulut, dünkü galibiyette oynadığı rolle yorumculardan tam not aldı.

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-1 yendiği maçın ardından teknik direktör Erol Bulut'a özgüler devam ediyor. Maçın ardından NTV'de genç çalıştırıcıya methiyeler düzen Rıdvan Dilmen'in ardından Uğur Meleke, Ali Ece, Güntekin Onay ve Serdar Ali Çelikler de bugünkü maç yazılarında Bulut'a tam puan verdi.

Hürriyet yazarı Meleke, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe geçen hafta olduğu gibi Trabzon önünde de soyunma odasına başka bir takım olarak girdi, bambaşka bir takım olarak çıktı. Göztepe maçında soyunma odasında mantalite değişmişti, dün oyuncu değişti, taktik değişti, oyun değişti. Dünkü veriler ışığında Erol Bulut’un sanki 4-2-3-1 ısrarından vazgeçip, oyunu daha fazla merkezden oynamaya çalışması lazım."

"Erol Bulut kötü oynanan ilk devrenin ardından Sosa’yı çıkardı, Ozan’ı sekiz, Pelkas’ı on numaraya kaydırdı. Bu taktik değişiklikle Fenerbahçe’nin tıkanan yolları açıldı adeta."

ALİ ECE (FANATİK): NEWTON'U MAT ETTİ

"Fenerbahçe daha önceki maçlarda Sosa ne kadar katalizör rolü oynarsa o kadar etkili olabiliyordu. Bu kez maç başında ikili mücadelede aldığı darbenin de etkisiyle Fenerbahçe formasıyla şu ana kadarki en etkisiz Sosa’yı izledik. Erol Bulut, Sosa ile Cisse’yi değiştirirken oyuncu ile beraber komple oyun planını da değiştirdi: Newton’un Sosa-Ozan-Gustavo üçlüsünü ilk yarıda durdurma planı teoride doğruydu ancak pratikte Lemos ile Sosa’nın anlaşamayıp çarpışması üzerine Afobe’nin fırsatçılığı Trabzonspor’u öne geçirmişti. İkinci yarıda Erol hoca, Samatta ve Pelkas’ı alan markajından kurtaran bir karşı planla Newton’ı mat etti. 

GÜNTEKİN ONAY (HÜRRİYET): CİSSE 11'DE OYNAR

"Fenerbahçe ilk yarıda düşündüklerinin hiçbirisini sahaya yansıtamadı. Trabzonspor’u rahatsız edecek, dengesini bozacak bir baskı oluşturamadı ve Lemos’un hatasıyla da ilk 45 dakikayı 1-0 geride kapattı. Özellikle merkezden hiç hücum yapamayan sarı lacivertli ekip Caner’in ortalarıyla tehlike yaratmaya çalıştı.

Erol Bulut ikinci yarıya radikal bir değişiklikle Sosa’yı oyundan çıkartıp santrfor Cisse ile başladı. Kanatta etkisiz oynayan Pelkas’ı da merkeze çekti.

Maçı isteyen, kazanma arzusunu sahaya yansıtan Fenerbahçe’de Cisse maçın gidişatını değiştiren oyuncu oldu. 45 dakikada 1 gol 1 asist ile oynayan Senegalli’nin bir topu da direkten döndü. Sanıyorum bundan sonraki haftalarda ilk 11’de Cisse oynayacak. Kapanan savunmalara karşı Cisse daha etkili ve Samatta’ya oranla gol şansı ve becerisi daha yüksek."

SERDAR ALİ ÇELİKLER (HABERTÜRK): 

"Bu zamana kadar Fenerbahçe için hep "Kalitesiyle kazanıyor, hoca damgası göremiyoruz" diyorduk. Trabzonspor karşısında Erol Bulut'un oyuncu değişiklikleri; daha da mühimi oyun değişikliği maçı Fenerbahçe'ye getirdi."

 

Fenerbahçe-Trabzonspor maçına Erol Bulut damgası ile ilgili etiketler Fenerbahçe Trabzonspor Uğur Meleke
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.