Erol Bulut: Baskı her yerde vardır, kimsenin yapmasına gerek yok

Erol Bulut: "Baskı her yerde vardır. Ben kendi baskımı kendim yapıyorum, kimsenin yapmasına gerek yok. Gittiğim her kulüpte hedeflerim oldu, o da bana bir baskı. Bu Malatya'da da öyleydi, Alanya'da da öyleydi. Kadro geniş, Fenerbahçe'ye 3 puanı getirecek kimse o oynayacak." 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bulut, sahada en iyi performansı gösterecek futbolcuya formayı vermeye çalıştığını belirtti.

Futbolun sürekli değiştiğinin altını çizen Erol Bulut, "Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Kaliteli, büyük takımda oynamış futbolcularımız olabilir ama futbol sürekli değişiyor. 10 sene önce farklı çalışmalar yapmış olabilirler ama ben hiçbir zaman 'bu futbolcunun ismi var ve oynaması gerekiyor' demedim. Sahada en iyi performansı verecek, Fenerbahçe'ye 3 puanı getirecek kimse o oynayacak" dedi.

Kendisi için bu sezonun önemli olduğunu anlatan 45 yaşındaki teknik adam, kimsenin kendisi üzerinde baskı kuramayacağını vurgulayarak, "Baskı her yerde vardır. Ben kendi baskımı kendim yapıyorum, kimsenin yapmasına gerek yok. Gittiğim her kulüpte hedeflerim oldu, o da bana bir baskı. Bu Malatya'da da öyleydi, Alanya'da da öyleydi" değerlendirmesinde bulundu.

Bir hafta göklere çıkartılıp diğer hafta yerin dibine sokulduklarını belirten Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz en yukarı çıksak da çizgimizi bozmadık ve aynı çizgide devam ettik. Takımımız henüz yüzde yüze gelmedi ama amacımız o ve oraya doğru yaklaşıyoruz. Pandemi dolayısıyla 2-3 oyuncu aramızdan ayrılabiliyor, hastalıklar, sakatlıklar oluyor. Sezon başından beri stoperde farklı tandemleri kullanmak zorunda kaldık. Bazı maçlarda istediğimiz gibi olmadı. 2 bekimiz birden sakatlandı, Gökhan sakat sakat oynadı. Orada sıkıntı yaşadık. Yavaş yavaş istediğimiz noktaya geliyoruz. Bazı arkadaşlarımızın performansında dalgalanmalar oldu. Bu da takımın ahengini bazen bozabiliyor. Biraz daha zaman lazım."

Erol Bulut: Baskı her yerde vardır, kimsenin yapmasına gerek yok

11 MAÇTA 23 PUANA KİMSE 'HAYIR' DEMEZ

Sonuçlandırmada sorun yaşamamış olmaları durumunda 4-5 puan daha fazla toplamış olabileceklerini de vurgulayan Bulut, "Şu anda 23 puandayız. Sezon başında sorsalar 11 maçta 23 puana kimse 'hayır' demezdi. Benim düşüncem takım henüz yeni. Takım bu kadar yeni olmasa 3-4 puan daha fazla alabilirdik. Yine de kötü bir durumda değiliz, iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Samatta ve Ademi sakatlandı, Cisse geç geldi. Bunların tamamını hesapladığınız zaman şu an iyi bir yerdeyiz." diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, ideal 11'i kafalarında neredeyse oturttuklarını da vurguladı.

Takım içerisinde 3-4 kişilik değişikliklerin şartlar sebebiyle sürekli olacağını da aktaran Bulut, devre arası transferde ekonomik şartlara bağlı olarak küçük değişikliklerin yaşanabileceğini de kaydetti.

Fenerbahçe'nin 11 kişiyle sahaya çıktığı sürece bahaneye sığınamayacağını da anlatan Erol Bulut, "Valencia geçen maçta hiçbir şey yokken 1. derece yırtıktan sakatlandı. Biz bahane aramayız, 11 kişi sahaya sürebiliyorsak sorun yoktur. Denizli'de 8 kişi eksiktik kimse bir şey demedi. Gerçek fotoğrafı görmek istemeyen çok insan var." şeklinde görüş belirtti.

Enner Valencia sakatlandığından beri kanatta biraz aksama yaşadıklarının farkında olduğunu söyleyen Bulut, sözlerini şöyle tamamladı:

"Valencia için de eleştiriler yapılıyordu. Valencia olmayınca driplingde sorun yaşıyoruz. Ferdi şu anda bu işi iyi yapıyor umarım devam eder. Sinan da inşallah en iyi şekilde döner. Kanatta zaman zaman daha iyi olabilirdik. Kanatta orta yapmak zorunlu değil. Perotti'nin 1-2 haftası daha var. Alt arka adelesinde sorun oldu.

Pelkas 10 numarada oynadı ama düşündüğümüz o ara pası veren forvet arkası gibi değil. 2. forvet tarzında, gole yakın bir oyuncu. Gol atabilecek kabiliyeti var. Milli takımda kanatta oynuyor. Onun hızından, driplinginden verim almak istiyoruz. Daha çok kanatta kullanacağız gibi görünüyor, o da kafasına endekslemesi lazım. Pelkas'tan çok memnunum, taktik gereği erken değiştirdik. Pelkas'ta süre arttıkça top kayıpları fazla oldu ondan dolayı çıkardım. Toptan daha çabuk kurtulması lazım. Defansı hırpalıyor, koşuları daha fazla yapması lazım. Sadece topu ayağına istememesi lazım."

 
Erol Bulut: Baskı her yerde vardır, kimsenin yapmasına gerek yok ile ilgili etiketler Erol Bulut Fenerbahçe Enner Valencia
GÜNÜN VİDEOSU

İşçi maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel içki ısmarladı!

İşçi maaşlarını ödeyememesiyle gündeme gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, katıldığı bir eğlence programında herkese içki ısmarladı.