Ermenistan'ın tahrik ve provokasyon amaçlı saldırıları devam ediyor

Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı provokatif saldırıları devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada yapılan saldırılara misliyle karşılık verildiğini belirterek, Rus barış gücü askerlerinin bulunduğu bölgelerde yasa dışı Ermeni grupların olduğuna dikkat çekti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan askerlerinin Azerbaycan'a saldırı ve provokasyonu Karabağ zaferinin yıldönümünde de devam etti. 13 Kasım'da Şuşa'da Azerbaycan ve Rus askerlerin bulunduğu kontrol noktasına bir Ermeni teröristin el bombalı saldırısında 3 Azerbaycan askeri yaralanmıştı.

ERMENİ SİLAHLI GÜÇLERİ SAATLERCE AĞIR SİLAHLAR KULLANDILAR

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Kelbecer ilinin Zeylik, Yellice ve İstisu köyleri istikametindeki mevzilerin, 13 Kasım akşam saatlerinden 14 Kasım sabah saatlerine kadar, Basargeçer ilinin yukarı Şorca, Zerkent, Azizli ve Zermuk köylerindeki Ermeni mevzilerinden, keskin nişancı tüfeği ve el bombaları ile saldırdıklarını açıkladı.

YASA DIŞI VE SİLAHLI ERMENİ GRUPLARI SALDIRI YAPIYOR

Bakanlığın açıklamasında ayrıca Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında yasadışı Ermeni silahlı gruplarının bulunduğu belirtildi. Bu terör gruplarının Azerbaycan birlikleri mevzilerini Muhtarkent köyü istikametinden, hiç bir sebep olmadan yüksek kalibreli silahlarla yoğun ateş altına aldığı kaydedildi.

AZERBAYCAN ASKERLERİ ERMENİ PROVIKASYONLARINA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun karşı tarafın provokasyonunu aynı zamanda muharebe mevzilerinin güçlendirilmesi için yapılan mühendislik çalışmalarını önlemek için misillemede bulunduğu ifade eetti. Bakanlık, bölgedeki durumun Azerbaycan birliklerinin kontrolünde olduğunu ve Azerbaycan askerleri arasında can kaybının yaşanmadığı vurgulandı.

Ermenistan'ın tahrik ve provokasyon amaçlı saldırıları devam ediyor ile ilgili etiketler Saldırı Azerbaycan Ermensitan
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.