İşgalciler Güney Doğu bölgesinden çekilme kararı aldı

İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, kararlı ilerleyişini sürdürüyor. Cephede bozguna uğrayan Ermenistan kuvvetleri, ''taktiksel'' olarak Güney Doğu bölgesinden çekildiğini açıkladı. Öte yandan Ermeni yönetimi, 27 Eylül'de başlayan silahlı çatışmalarda kaybettiği asker sayısını da 1777 olarak güncelledi.

27 Eylül'den bu yana Dağlık Karabağ'da çatışmalar devam ederken Ermenistan tarafı, işgal altındaki bazı noktalardan çekildiklerini açıkladı.

GÜNEY DOĞU'DAN ''TAKTİKSEL'' OLARAK ÇEKİLDİLER

Ermenistan destekli Karabağ yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Karabağ cephesinin Güney Doğu kısmının bazı bölgelerden taktiksel olarak çekildik" denildi.

ÖLÜ SAYISINI DA GÜNCELLEDİLER

Resmi olarak tanınmayan ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre Ermeni güçlerin, silahlı çatışmalarda kaybettiği asker sayısı resmi olarak 1177’ye yükseldi.

KOMUTANLARIN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADILAR

Bugün yayınlanan ölü listesinde ayrıca ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ Başkomutan Yardımcısı Artur Sarkisyan ve komutanlardan biri Sergey Şakaryan’ın isimleri yer aldığı dikkat çekiyor.

İki komutanın ne zaman öldüğü belirtilmiyor.

Azerbaycan ordusu, geçen hafta düzenlediği bir operasyonda, ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ Başkomutanı Korgeneral Celal Arutyunyan’ın öldüğünü duyurmuştu.

RUSYA İLE KARABAĞ GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu.

Görüşmede, Dağlık Karabağ ihtilafı, sorunun çözüm yolları ve savaş bölgesinde yaşanan gelişmelerin müzakere edildiği belirtildi.

İşgalciler Güney Doğu bölgesinden çekilme kararı aldı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan ölüm Ordu dağlık karabağ Güney Doğu cephe
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.