Yaralılara yardım eden doktoru şehit ettiler

Gelen son dakika haberine göre; Azerbaycan ordusunda görev yapan askeri doktor Teğmen Turgut Halilbeyli, yaralı bir askeri kurtarmaya çalıştığı sırada işgalci Ermenistan güçleri tarafından yapılan saldırıda şehit oldu.

İşgalci Ermenistan güçleri tarafından, Dağlık Karabağ'dan Azerbaycan'a yapılan saldırı sonrası Azerbaycan ordusunun başlattığı operasyon sürüyor.

Cephede bozguna uğrayan işgalci kuvvetler, geri çekiliyor. 12'nci gününe giren operasyonlarda onlarca yerleşim yeri Azerbaycan ordusu tarafından geri alındı.

Bu operasyonlara direnemeyen Ermenistan güçleri, sivilleri hedef alıyor. Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri Gence'yi hedef alan işgalciler, son olarak bugün füzeli saldırı gerçekleştirdi.

YARALI ASKERİ KURTARMAYA ÇALIŞAN TEĞMENİ ŞEHİT ETTİLER

Dağlık Karabağ'da bu gelişmeler yaşanırken, sabah saatlerinde acı bir haber geldi. Cephe hattında yaralanan bir askeri çıkarmaya çalıştığı sırada saldırıya uğrayan askeri doktor Teğmen Turgut Halilbeyli şehit oldu.

Haberi sosyal medya hesabından veren gazeteci Ceyhun Aşirov, ''Biraz önce cephe hattından yaralı bir askeri çıkarmaya çalışırken askeri doktor Teğmen Turgut Halilbeyli şehit düştü'' ifadelerini kullandı.

31 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 8 Ekim 13.00'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarının bilançosunu açıkladı.

Açıklamaya göre, belirtilen dönemde 31 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 154 sivil yaralandı.

Ermenistan'ın saldırılarında 928 ev, 45 apartman, 133 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan ordusuna ait Grad füze sisteminin imha edildiğini duyurdu.

Hacıyev, Grad sisteminin imha edilmesiyle çok sayıda sivilin hayatının kurtarıldığını belirtti.

Yaralılara yardım eden doktoru şehit ettiler ile ilgili etiketler Şehit Azerbaycan Ermenistan Ordu Saldırı Teğmen Turgut Halilbeyli cephe gence
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.