Ermenistan şimdi yandı: Azerbaycan barış için 100 milyar dolar istiyor!

Azerbaycan’ın Ermenistan’a sunduğu barış şartları arasında, 30 yıllık işgalin bir sonucu olarak, 100 milyar dolarlık bir tazminat talep edildiği bildiriliyor. Tazminatın ödenmemesi durumunda, Zengezur bölgesinin tamamı ve Goyce Gölü çevresindeki arazinin Azerbaycan’a iade edilmesi isteniyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan ile Ermenistan’ın desteklediği Karabağ Ermenileri, barış için masada görüşmelerini sürdürüyor.

PAŞİNYAN ATEŞKES ANLAŞMASINDA ERMENİSTAN ADI İÇİN İTİRAZ ETTİ!

Ateşkes görüşmelerinde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'nın Azerbaycan ile Dağlık Karabağ'da imzaladığı anlaşmada Ermenistan'ın adının geçmesine itiraz etmişti.

Paşinyan itirazın da, ”Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin kalan birliklerinin Dağlık Karabağ'dan çekilmesinden" bahsediyor; ancak Ermenistan, Ağustos 2021'den bu yana Dağlık Karabağ'da herhangi bir askeri varlık bulundurmadığını öne sürüyor. Paşinyan, hükümetinin ateşkes anlaşmanın görüşülmesinde ya da müzakere edilmesinde yer almadığını, ancak bölgedeki ayrılıkçı yetkililer tarafından alınan kararı "not ettiğini" söyledi.

PAŞİNYAN’IN İTİRAZ NEDENİ TAZMİNAT KORKUSU İDDİASI!

Paşinyan’ın Azerbaycan ile Karabağlı Ermenilerin arasındaki ateşkes anlaşmasında, Ermenistan’ın adının geçmesine itirazının nedeninin belli olduğu ifade ediliyor.

Uluslararası anlaşmalara göre, Dağlık Karabağ’da yıllarca işgalci olan ve altın madenlerini Avrupa ülkelerine işletmeye veren Ermenistan’ın tazminat ödemesinin sözkonusu olduğu belirtiliyor.

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN’DAN 100 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT İSTİYOR İDDİASI!

Öte yandan, Azerbaycan’ın Ermenistan’a sunduğu barış şartları arasında, bu tazminat konusunun gündemde olduğu iddia ediliyor. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ’da 30 yıllık işgalin bir sonucu olarak, 100 milyar dolarlık bir tazminat talep edildiği bildiriliyor.

Ermenistan’ın bu tazminatı ödememesi durumunda, Zengezur bölgesinin tamamının ve Goyce Gölü çevresindeki arazinin Azerbaycan’a iade edilmesi isteniyor.

Ermenistan şimdi yandı: Azerbaycan barış için 100 milyar dolar istiyor! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Nikol Paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.