Ermenistan neden saldırıyor? Ermenistan'ın hedefi Radyoelektron Gözetleme İstasyonu mu?

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da stratejik bir noktada bulanan Hadrut'ta saldırıları sonucu 4 Azeri askeri şehit edilmişti. Ermenistan'ın bu saldırılarının amacının Hadrut'ta bulunan Radyoelektron Gözetleme İstasyonu olduğu iddia edildi. Peki, Radyoelektron Gözetleme istasyonu neden bu kadar önemli?

Ermenistan ile Azerbaycan arasında sağlanan ateşkes ile birlikte Dağlık Karabağ yıllar sonra Azerbaycan topraklarına katılmıştı. Ancak ateşkes sonrası Ermenistan tarafının tacizleri sürmüş; oldukça stratejik bir konumda bulunan Hadrut'ta Azeri askerli şehit edilmişti. SüperHaber'in ulaştığı bilgilere göre Ermenistan'ın asıl hedefi Hadrut'ta bulunan Radyoelektron Gözetleme İstastyonu. Peki bu istasyon neden bu kadar önemli?

ERMENİSTAN NEDEN ATEŞKESİ BOZUYOR?

SuperHaber'in bölgeden aldığı bilgiye göre Ermenilerin Azerbaycan askerlerine düzenlediği saldırı tamamen planlıydı.

Uluslararası gözlemcilerin yaptıkları çalışmaların sonuçlarına göre, Ermenilerin saldırılarının arkasında, Hadrut'ta bulunan ve Sovyetler Birliği’nden kaldığı belirtilen, “Radyoelektron Gözetleme İstasyonu” vardı. Bu istasyon, Karabağ'ın Dağlık kısımına açılan Hadrut'a, tam hakim bir yerde bulunuyordu.

Ateşkese rağmen saldıran Ermenistan ordusu püskürtüldü | Video - Son Dakika  Dünya Haberleri

Ayrıca bu yer, hem Azerbaycan, hem de İran hava sahasını gözetlemeye olağanüstü olanak sunan bir stratejik olanak sunuyordu. Bu önemli yeri kaybetmek istemeyen Ermeniler, Azerbaycan askerlerine saldırarak, buraya Rusların gelerek kalıcı olmasını hedeflemişti. 

İRAN NEDEN PANİK YAŞADI!

Aynı uluslararası gözlemcilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’ın zafer günü kutlamalarında okuduğu şiir sonrası, İran'la Türkiye arasında diplomatik gerginliğin yaşanması son derece manidardı. Özellikle İran İslam Cumhuriyeti Strateyik Araştırmalar Merkezi Müdürü Diako Hosseini’in, kendi sosyal medya hesabından yaptığı ilginç açıklama dikkat çekiciydi.

Hasseini mesajında, “Karabağ savaşı zamanı tarafsız kalmamamız gerekiyordu. Ermenistan'ın gerçek anlamda desteklememiz lazımdı. Yanlış yaptık. Aliyev, İran'ın toprak bütünlüğüne karşı tehlike teşkil etti” ifadesini kullanmıştı.

RUSYA ERMENİSTAN’A GİZLİ DESTEK Mİ VERİYORDU?

Öteyandan, başta Hadrut olmak üzere, Şuşa yolu ve Cebrail’de, Ermeni teröristlerin Azerbaycan askerlerine saldırması üzerine, operasyon kararı alınmıştı. Azerbaycan Devleti yetkilileri, operasyon öncesi, Rusya’nın Dağlık Karabağ’da bulunan askeri yetkililerini uyararak bölgelerden çekilmelerini istemişti. Yapılan operasyon sonucu, toplam 10 ermeni terörist saldırı hazırlığında iken etkisiz hale getirildi. Yine devamında yapılan operasyonlarda, yaklaşık 150 Ermeni askeri yakalandı.

RUS BARIŞ GÜCÜ ASKER SAYISINI 4 BİNE YÜKSELTTİ!

Bu gelişmelerden sonra, Karabağ'da bulunan “Rus Barış Gücü” Komutanı Rustam Muradov, Hadrut bölgesinde 10 Aralık'ta ateşkesin ihlal edildiği iki köyün yakınındaki durumun normale döndüğünü duyurdu. Rus yayın ajansı RIA Novosti de bir haber yaparak, ateşkesi ihlal edenlerin Rus Barışı Gücü Birliği’nin operasyonu ile bastırıldığını iddia etti.

Aynı yayın organı Rus Barış Güçlerinin, bölgede duruma hakim olduklarını ve sürekli izlediğini, Azerbaycan ve Ermeni taraflarının temsilcileriyle, görüşmeleri sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. Alınan bilgilere göre, Rusya, Dağlık Karabağ’da bulunan "Barış Gücü Birlikleri”nin sayısını 4 bine yükseltmiş durumda..

Ermenistan neden saldırıyor? Ermenistan'ın hedefi Radyoelektron Gözetleme İstasyonu mu? ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan hadrut
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.