Ermenistan medyası: 'Erdoğan yönetiminde Türk ordusunda devrim!'

Türkiye'nin 'meşhur' İHA ve SİHA’ları ile başta olmak üzere savunma sanayinin tüm gözdeleri neredeyse her gün kritik ülkelerin medyalarında kendine yer bulmaya devam ediyor. İngiltere merkezli saygın savunma sitesi Jane’s, Türkiye’nin 2024 için hedeflediği 100 milyar liralık savunma bütçesiyle dünyada ön plana çıktığını yazdı ve Resmi Gazete'yi kaynak aldı. Ermenistan'ın en önemli yayın organlarından The Armenian Weekly ise ‘Erdoğan yönetiminde Türk ordusunda devrim’ manşetini attı.

İngiltere merkezli savunma medyası Jane’s, ilginç bir makaleye imza atarak, Türkiye’nin 2024 için hedeflediği 100 milyar liralık savunma bütçesiyle dünyada ön plana çıktığını yazarken, aynı zamanda Ermenistan medyası Armenian Weekly ise ‘Türk ordusunda devrim’ başlığını kullanmayı tercih etti.

Türkiye’nin, diğer ülkelerin tutumları ve stratejik hedeflerini koruma amacıyla her yıl daha da büyüyen savunma bütçesi bir yandan tüm dünyada savunma sanayii ilgililerinin dikkatini çekerken diğer yandan Yunanistan, GKRY ve şimdi de Ermenistan gibi komşu ülkelerde de ses getirmeye devam ediyor.

İNGİLTERE MERKEZLİ JANE'S, RAKAMLARLA KONUŞTU

Dünyanın en saygın küresel savunma yayın organlarından biri olan İngiltere kökenli Jane’s, T.C. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan 2022-2024 Bütçe Hazırlama Rehberi’ndeki savunma bütçe öngörülerini sayfasına taşıyarak Türkiye’nin bu anlamda nasıl büyüdüğünü rakamlarla gösterdi.

Janes'de yayımlanan makalede, Türkiye'deki Resmi Gazete’de yayımlanan rakamlara yer verilerek Milli Savunma Bakanlığı için ayrılan bütçenin önümüzdeki yıl 80.439 milyar TL (9.69 milyar Amerikan doları) yükseltilmesinin planlandığına vurgu yapıldı.

Haberde ayrıca “Savunma fonlamasının 2023’te nominal olarak %14,39 artarak 92.018 milyar TL’ye, 2024’te de %10,12’lik bir artışla 101.333 milyar TL’ye yükselmesi öneriliyor”  ifadelerine yer verildi.

ERMENİSTAN TÜRK ORDUSUNDAKİ DEVRİMİN FARKINDA

Akşam Gazetesi’nin aktardığı bilgilere göre, Ermeni diasporasının en önemli yayın organlarından kabul edilen The Armenian Weekly’de yayınlanan “Erdoğan Yönetiminde Türk Ordusunda Devrim” başlıklı yazıda ise Türkiye’nin 2019 yılında dünyanın en büyük 12. Silah ihracatçısı haline geldiği ve ilerleyen yıllarda ilk 10’a gireceğinin altı çizildi.

Yazıda “Türkiye yalnızca askeri savaş araçlarını ihraç etmekle kalmıyor, müttefiklerini de eğiterek politik etkisini artırıyor. Türk savunma şirketlerinin hedefi 2023 yılında ülkenin savunma endüstrisini bütünüyle dışa bağımlılıktan kurtarmak” denildi.

 

Kaynak: M5, Akşam Gazetesi, Jane's, Armenian Weekly

Ermenistan medyası: 'Erdoğan yönetiminde Türk ordusunda devrim!' ile ilgili etiketler SİHA Ermenistan Ordu Türk savunma armenian weekly devrim jane's jane's
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.