Ermenistan mayın döşemiş! Şuşa’da 3 Azerbaycan askeri yaralandı!

Rus Barış Gücü askerlerinden güç alan Ermenistan’ın, yasa dışı geçişlerle Karabağ’da mayın döşediği ortaya çıktı. Ermenilerin Şuşa’da döşediği mayınların üzerinden geçen kamyonda bulunan 2 ve yardıma giden bir Azerbaycan askerinin yaralandığı açıklandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Ermenistan’ın Karabağ’da yaptığı saldırılar ve provokasyonlar,aralıksız olarak sürüyor.

YASA DIŞI GEÇİŞLERİN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!

Azerbaycan’a karşı iki yıl önce, Dağlık Karabağ savaşını kaybeden Ermenistan, başta silahlı saldırılar olmak üzere, hemen hemen her gün, çeşitli provokasyonlar gerçekleştiriyordu. Ermenilerin özellikle sivil araçlarla; Karabağ’aya silah, mühimmat, terörist ve bomba taşıdığı anlaşılmıştı. Ermenilerin, Azerbaycan’ın tüm uyarılarına karşı, Karabağ’a yaptıkları yasa dışı geçişler durdurulamamıştı.

Ermenistan mayın döşemiş! Şuşa’da 3 Azerbaycan askeri yaralandı!

ERMENİSTAN KİME GÜVENİYOR?

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’ın yaptığı yasa dışı geçişleri İHA’larla takip ederek, gün gün ve yer olarak tespit etmişti. Yine Ermenilerin, Karabağ’da görev yapan Rus Barış Gücü askerlerine rüşvet vererek,sivil araçlarla yasa dışı geçişleri yaptıkları belirlenmişti. Azerbaycan hükümeti, Ermenilerin durmak bilmeyen bu sınır ihlallerini, uluslararası kuruluşlara bu durumu bildirmişti. Ermenilerin, Azerbaycan’ın tüm uyarılarına karşı, Karabağ’a yaptıkları yasa dışı geçişlerinin nedeninin belli olduğu ortaya çıktı. Ermenistan’ın bu geçişlerle Şuşa’da döşediği mayına basan 3 Azerbaycan askeri yaralandığı açıklandı.

Ermenistan mayın döşemiş! Şuşa’da 3 Azerbaycan askeri yaralandı! - Resim : 2

TOPRAK YOLA MAYIN DÖŞEDİLER!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı, Azerbaycan topraklarında durumun yeniden gerginleştiniz ifade edildi. Açıklamanın devamın da, Şuşa ilinin Allahgulular köyü istikametinde bulunan toprak yolunda, Ermenistan tarafından bir provokasyonun daha gerçekleştirdiği vurgulandı.

Ermenistan mayın döşemiş! Şuşa’da 3 Azerbaycan askeri yaralandı! - Resim : 3

AZERBAYCAN’IN 3 ASKERİ MAYIN İLE YARALANDI!

Açıklamanın devamında, Azerbaycan Ordusu’na ait askeri bir kamyonun, Allahgulular Köyü çevresinde bulunan yüksekliklerde ki mevzilere teçhizat taşırken mayının üzerinden geçtiği kaydedildi. Askeri kamyonun, Ermeniler tarafından kasıtlı olarak döşenen mayına çarpması sonucu 2 askerin, yaralı askerlerin yardımına gelen bir askerin ise anti-personel mayına basması sonucu yaralandığı belirtildi.

Ermenistan mayın döşemiş! Şuşa’da 3 Azerbaycan askeri yaralandı! - Resim : 4

“TÜM SORUMLULUK ERMENİ ASKERİ VE SİYASİ YÖNETİMİNE AİTTİR!”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı,meydana gelen patlama sonrası, Azerbaycan ordusunun 3 yaralı askerine acil tıbbi müdahalede bulunulduğunu, olayla ilgili olarak Rus Barış Gücü Birliği ve Türk-Rus Ortak İzleme Merkezi Komutanlığ’na bilgi verildiğini, tüm sorumluluğun Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetimine ait olduğunu açıkladı.

Ermenistan mayın döşemiş! Şuşa’da 3 Azerbaycan askeri yaralandı! - Resim : 5

Ermenistan mayın döşemiş! Şuşa’da 3 Azerbaycan askeri yaralandı! ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Karabağlar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.