Ermenistan dün yine saldırdı! Bir şehit daha!

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerilim giderek artıyor. Ermenistan birliklerinin dün sabaha karşı gerçekleştirdiği saldırıda bir asker daha şehit oldu. Böylece son bir haftada aralarında 1 Tuğgeneral’in de bulunduğu 15 Azerbaycan askeri şehit oldu. İşte SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’in bölgeden edindiği bilgilere göre derlediği haberin detayları…

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya’nın gizli desteğini alan Ermenistan’ın sınır birliklerinin 12 Temmuz’da Azeri askerlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar şiddetlenerek artıyor. Tovuz bölgesinde hafta sonu başlayan çatışmalar devam ediyor.

Superhaber’in bölgedeki uluslararası gözlemcilerden edindiği bilgileri göre, ,Ermeni askerleri bugün yine Azerbaycan tarafına ağır silahlar ve havan topu atışı yaptılar. Dün gece sabaha karşı yine Ermeni ordusu tarafından başlatılan saldırılarda, bir Azeri şehit olduğu öğrenildi. Öte yandan Azeri kaynakları, Ermeni ordusuna ait bir insansız hava aracı düşürdüklerini ifade ettiler.

Uzun yıllardan beri devam eden Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerginlik, son bir haftadan beri neredeyse savaşa dönüşmek üzere. Azerbaycan'ın Kuzey batısında yer alan, Tovuz bölgesindeki çatışma noktasında yine sıcak gelişmelerin yaşandı.

Ermenistan dün yine saldırdı! Bir şehit daha!

TOVUZ DÜNYA GÜNDEMİNDE

12 Temmuz tarihinde tırmanan Ermenistan-Azerbaycan gerilimi üzerine Tovuz ilçesinde zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ülkenin arazi olarak, 4’üncü büyük ilçesi olan Tovuz dört günden beri dünya ve bölge devletlerinin medya gündeminde yer almaya devam ediyor.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDE NELER YAŞANDI

Azerbaycanlı gazeteci Arzu Sağıroğlu’nun çatışmaların yaşandığı bölgeden elde ettiği özel bilgilere göre, bu sabah gece saatlerinde başlayan çatışmalar 3 saat boyunca sürdü. Azerbaycan ve Ermeni orduları, birbirlerine ağır top atşıları ve silahlarla karşılık verme girişiminde bulundu. Sıcak çatışmalar Azerbaycan'ın Ermenistanla Tovuz ilçesinin sınır köylerinde Ağdam, Alibeyli, Dondar Kuşçu ve Vahidli'de yoğunlaştı. Aynı köylere pek çok havan mermisi atıldı. Bu gün yaşanan çatışmalar sırasında, Azerbaycan tarafından Sözleşmeli Er İsmayılov Nazim Afgan oğlunun şehit düştüğünü açıklandı. Buna karşılık olarak Azerbaycan, Ermenistan'ın İnsansız Hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

Ermenistan dün yine saldırdı! Bir şehit daha! - Resim : 2

AZERBAYCAN’DA HASTANE KURULUYOR

SüperHaber adına bölgeden bilgiler elde eden Azerbaycanlı gazeteci Arzu Sağıroğlu’nun elde ettiği özel bilgilere göre; Azerbaycan hükümeti, Tovuz ilçesine çatışmaların artma ihtimali üzerine, silah ve mühimmat sevkiyatı ve hastane hazırlığı yapıyor. Yine bölgede yeni siperler kazılıyor. Öte yandan her iki ülke arasında tırmanan gerginlik nedeni ile pek çok bölgesel aktörler ve dünya devletleri, ABD, AB ve diğer uluslararası örgütler itidal çağırısında bulundu.

ERMENİLER NEDEN TOVUZ'A SALDIRIYOR?

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışma da, bu kez Ermenilerin tartışmaya açtığı Dağlık Karabağ bölgesinde değil, doğrudan doğruya Azerbaycan'ın Türkiye ve Gürcistan'a uzanan ana magistaral ve İpek Yolu hattının üzerinde konumlanmış durumda. Altın, doğal kaynaklara ev sahipliyi yapan şehir hem de ülkenin önemli enerji-ticari ve lojistik merkezlerinden birisi. Yaklaşık, 200 bin'lik nüfusu olan Tovuz şehri Azerbaycan için önemli stratejik alanda yerleşiyor. Eğer ermeniler şehri ele geçirirlerse, Kuzey batıda yerleşen diğer Kazah ve Ağtafa ilçeleri, ada gibi Azerbaycanda ayrı durumda kalacak.

Ermenistan dün yine saldırdı! Bir şehit daha! - Resim : 3

AZERBAYCAN 15 ŞEHİT VERDİ

Bu arada, Azerbaycan Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada ilk saldırının Ermenistan tarafından yapıldığı belirtilmişti. Bakanlığın açıkladığı toplam bilgilere göre; Tovuz'da yaşanan silahlı çatışmalar zamanı bu güne kadar Azerbaycan tarafı 1'i Tuğgenaral, 2'si sivil olmakla 15 kişi şehit edildi. Ermeni tarafı da resmen kayıplarının sayısının 4 olduğu açıklamıştı.

Ermenistan dün yine saldırdı! Bir şehit daha! - Resim : 4

Ermenistan dün yine saldırdı! Bir şehit daha! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Çatışma Şehit Tovuz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.