Ermenistan, bu kez de Ezidiler'i cepheye sürdü

Azerbaycan ordusu tarafından hezimete uğratılan Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ’da cepheye gönderilecek asker bulamayacak duruma geldi. Bunun üzerine Ermenistan’ çareyi, ülkedeki 35 bin Yezidi'yi cephede ön saflarda savaştırmakta buldu.

Ermenistan, Azerbaycan'a karşı safında savaştıracak asker bulamayınca farklı yollara başvurmayı sürdürüyor.

Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ’da ilerleyişine engel olamayan Erivan yönetimi, bu kez de Yezidileri cepheye sürdüğü iddia edildi. Ermenistan'ın bu yaklaşımla 35 bin nüfusa sahip Yezidileri cepheye göndererek etnik temizlik yapmayı planladığı tahmin ediliyor.

Ermenistan, Azerbaycan’ın Eylül ayından bu yana Karabağ’daki ilerleyişine karşı verdiği kayıplar karşısında çareyi PKK/YPG’li teröristler başta olmak üzere emekli ya da profesyonel olmayan şahısları silah altına almakta bulmuştu.

Öte yandan, Azerbaycan, 27 Eylül 2020’de başlatılan harekat kapsamında, cephede kontrolü elinde tutarak şu ana kadar çok yüksek ve stratejik öneme sahip dağlık bölgeler de dahil olmak üzere şehir, kasaba ve köyleri bir bir işgalci Ermenistan güçlerinden temizliyor. Azerbaycan ordusu tarafından 4’ü kent merkezi, 3’ü kasaba ve 201’i köy olmak üzere 208 yerleşim birimi Ermeni işgalinden kurtarıldı.

Ermenistan, bu kez de Ezidiler'i cepheye sürdü ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan yezidi
GÜNÜN VİDEOSU

Ankara'da sağanak sonrası facia... Sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altında sıkıştı!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yağış sonrası sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altına girdi. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.