Ermeniler birbirine düştü: Ermeni terör örgütü ASALA, Ermenistan’a savaş açtı!

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferinden sonra Ermeniler birbirine girdi. Ermeni ASALA terör örgütü, bir video yayınlayarak Ermenistan’a savaş açtığını duyurdu. Yüzleri maskeli 3 ASALA militanı, Karabağ'da yaşananlardan Başbakan Nikol Paşinyan'ın sorumlu olduğunu ve cezalandırılacağını açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL / ÖZEL HABER

Azerbaycan ile Dağlık Karabağ üzerinden sürekli sorunlar çıkaran Ermenistan, bu kez kendi içinde bir terör krizi ile karşı karşıya.

2. DAĞLIK KARABAĞ SAVAŞI SONRASI ERMENİ MECLİSİ BASKINA UĞRADI

Dağlık Karabağ’ı 30 yıl işgal eden Ermenistan 2020 yılında 44 günde büyük hezimete uğrayarak geri çekilmişti. Ermenistan 2. Dağlık Karabağ Savaşı’nda, işgal ettiği Azerbaycan topraklarının büyük bir bölümünü kaybetti. Ardından Ermenistan’da Başbakan Paşinyan’a karşı protestolar başladı. Başkent Erivan’da yapılan gösteriler de, Ermenistan Meclisi ASALA ve kendilerini destekleyenler tarafından basılmıştı.

Ermeniler birbirine düştü: Ermeni terör örgütü ASALA, Ermenistan’a savaş açtı!

ERMENİ TERÖR ÖRGÜTÜ ASALA ERMENİSTAN’A SAVAŞ AÇTI!

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferinden sonra,Ermeniler bir kez daha birbirine girdi.Yurt dışında,Türk diplomatlara karşı kalleşçe yaptığı saldırılar ile adını duyuran ermeni terör örgütü ASALA,bir kez daha ortaya çıktı.ASALA terör örgütü arka arkaya iki video yayınlayarak Ermenistan’a savaş açtığını duyurdu.Yüzleri maskeli 3 ASALA militanı,Karabağ'da yaşananlardan Başbakan Nikol Paşinyan'ın sorumlu olduğunu ve ona karşı terör saldırıları hazırladığını,ayrıca cezalandırılacağını duyurdu.

ASALA’NIN VİDEOLU TEHDİDİ ERİVAN’DA CİDDİYE ALINDI

Öte yandan Ermeni terör örgütü ASALA’nın tehdit videosunu Erivan’da ciddi bir uyarı olarak algılandığı öğrenildi. SuperHaber’in Ermeni kaynaklarından aldığı bilgilere göre, yayınlanan iki videonun ardından Paşinyan Hükümeti’nin gizli olarak ASALA ile görüşmeler yapacağı iddia edildi. Yine aynı kaynaklar, 1999 ve 2020 yılında Ermenistan Parlamentosu’na yapılan silahlı saldırıları hatırlatarak, görüşmelerde bir anlaşma olmaması halinde bu saldırıların tekrarlanabileceğini ifade ettiler.

Ermeniler birbirine düştü: Ermeni terör örgütü ASALA, Ermenistan’a savaş açtı! - Resim : 2

ERMENİ TERÖR ÖRGÜTÜ ASALA NE ZAMAN KURULDU?

ASALA veya tam adı ile Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu, 1975 ve 1994 yılları arasında, Türkiye dahil 16 farklı ülkede Türk ve diğer sivil, mülki ve diplomatik hedeflere karşı bombalı ve silahlı eylemlerde bulunmuş solcu ve aşırı milliyetçi silahlı örgüttür. ASALA'nın ilk hedefi Doğu Anadolu Bölgesi'ni Türkiye'den kopararak Sovyet Ermenistanı'na bağlamak, daha sonra ise tüm Ermenileri Sovyetler Birliği önderliğinde toplamaktı.

Ermeni terör örgütleri ASALA ve JCAG, 1970 ve 80'li yıllarda 31 diplomatımızı ve yakınını şehit etti. ASALA Terör Örgütü,1983 Paris Orly Havaalanı saldırısından sonra birçok ufak gruba bölünmüştür. Zamanla örgüt içi çekişmeler ve anlaşmazlıklar ortaya çıkmış, kurucularından Agopyan 1988 yılında Türk istihbaratı tarafından öldürüldü. Bundan sonra örgüt, Ermeni halkından da yeterli destek görememiş ve 1994 yılında eylemlerini sonlandırmak zorunda kalmıştır.

Esenboğa Havalimanı saldırısı, ASALA tarafından 7 Ağustos 1982 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yapılan bombalı saldırıdır. ASALA tarafından Türkiye'de yapılan ilk ölümlü eylem olan Esenboğa Havalimanı saldırısında dokuz kişi hayatını kaybetmiş, 72 kişi de yaralanmıştır.

Ermeniler birbirine düştü: Ermeni terör örgütü ASALA, Ermenistan’a savaş açtı! ile ilgili etiketler ASALA Ermenistan Ermeni
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.