Ermeniler akıllanmıyor! Halka silah dağıtıyor ve mayın döşüyorlar...

Azerbaycan’ın Karabağ’da bulunan ermeni teröristlere antiterör operasyonu bitti. İki taraf arasında ateşkes görüşmeleri yapıldı. Ancak bazı Ermeni örgütlerinin hala Hankendi'deki sivil halka silah dağıttığı ve bazı stratejik yerlere mayın döşedikleri ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan’ın Karabağ’da bulunan teröristler ve silah depolarına yaptığı operasyon sonuç verdi. Azerbaycan yetkilileri ile Karabağ’da bulunan ermeniler arasında ki ateşkes görüşmeleri başladı.

AZERBAYCAN VE KARABAĞ ERMENİ TEMSİLCİLERİ YEVLAH’DA GÖRÜŞTÜ

Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileri toplantı için bu sabah Yevlah Şehrine geldi. Yevlah Şehri yürütme makamının idari binasında başlayan görüşmelere, Azerbaycan ardına Ermeni vatandaşlarla temaslardan sorumlu kişi olarak atanan Ramin Memmedov'u, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı özel temsilci yardımcısı Beşir Hacıyev ve özel temsilcinin çalışanı İlkin Sultanov temsil etti. Ermeniler adına sözde "milletvekilleri" David Melkumyan ve Areg Avagyan katıldı. Görüşmeye, Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi'nin Rusya tarafı başkanı Oleg Semyonov da katılımcı olarak iştirak etti.

Ermeniler akıllanmıyor! Halka silah dağıtıyor  ve mayın döşüyorlar...

ERMENİLERİN İNSANI İSTEKLERİ İÇİN OLUMLU YANIT VERİLDİ

Yapıcı ve olumlu bir ortamda geçen görüşmede, Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına doğrultusunda, Karabağ'ın Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonu, altyapısının yeniden tesis edilmesi ve faaliyetlerinin düzenlenmesi konuları ele alındı. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Ermeni sakinlerinin temsilcileri, sosyal ve insani konuların müzakeresi bağlamında özellikle yakıt ihtiyacının bulunduğunu söylediler. Aynı zamanda gıda ürünleri şeklinde insani yardım gösterilmesini rica ettiler. Görüşme sonucunda ricaları olumlu karşılandı. Özellikle anaokulu ve okulların ısıtma sistemleri, acil tıbbi yardım ve yangınla mücadele hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar karşılanarak, kısa sürede akaryakıt sağlanması ve insani destek sağlanması planlanıyor.

KARABAĞ ERMENİLERİ HALA AKILLANMIYOR!

Ancak ateşkes sağlanmasının yanında, iki heyetin yapıcı ve olumlu görüşmeleri, ayrıca insani isteklere rağmen, bazı Ermeni gruplarının anlaşmaya uymadıkları ortaya çıktı. Karabağ’da bulunan bazı ermeni örgüt üyelerinin halkı silahlandırarak, Azerbaycan Ordusu'na silahlarla saldırmaya hazırlandığı tespit edildi.

Ermeniler akıllanmıyor! Halka silah dağıtıyor  ve mayın döşüyorlar... - Resim : 2

BİR YANDAN HALKA SİLAH DAĞITIYOR DİĞER YANDAN MAYIN DÖŞÜYORLAR

Azerbaycan istihbarat birimleri, Karabağ’da yaptıkları araştırmada, bazı Ermeni örgütlerinin hala Hankendi'deki sivil halka silah dağıttığını belirledi. Anlaşmalara uymayan bu Ermeni gruplarının şehirlerde silahla dolaştıkları, halkı kışkırtarak direnmeye çağırdıkları görüntülendi. Öte yandan, aynı Ermeni örgüt üyesi teröristletinde, yine Hankendi başta olmak üzere, bazı stratejik yerlere mayın döşedikleri de anlaşıldı.

Ermeniler akıllanmıyor! Halka silah dağıtıyor ve mayın döşüyorlar... ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.