Ermeni siyaset bilimci Argishti Kiviryan kıvırmadı!

Azerbaycan’ın Karabağ’da yaptığı ”Lokal antiterör denetimi”nin yankıları sürüyor. Ermeni siyaset bilimci Argishti Kiviryan, yaptığı bir konuşmada hiç kıvırmadan, ”2020’de yenildiğimizde Azerbaycan’ın isteklerini yerine getirmeliydik. Direnmek pahalıya mal oldu.” dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da ki topraklarını 44 gün süren savaşla 30 yıl sonra kurtardı. Ancak Dağlık Karabağ’da kalan Ermeniler, işgal ettikleri toprakları yeniden almak için, sözde “Dağlık Karabağ Devleti”kurdu.

ERMENİLER HÜÇ RAHAT DURMADI VE ÇOK SAYIDA SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİRDi!

Ermenistan’dan iki yıl boyunca sivil araçlar ile yaklaşık 10 bin terörist, silah ve mühimmat geçiren Ermeni teröristler, Azerbaycan’ın tüm uyarılarını dinlemedi. Bunun üzerine Azerbaycan Ordusu, ikinci kez Karabağ’a girerek, ”Lokal antiterör denetimi gerçekleştirdi. Azerbaycan askerilerinin denetimleri ile arama ve taramalarda, üst düzel Ermeni terör örgütü üyeleri, çok sayıda ağır silahların yanı sıra onbinlerce mühimmat elegeçirildi.

ERMENİ SİYASET BİLİMCİ KİVİRYAN HİÇ KIVIRMADAN ÖZ ELEŞTİRİDE BULUNDU

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve hükümetinin Kafkaslar’da ki saldırgan politikaları, Ermenilere büyük zarar verdi. Ermeni siyaset bilimci Argishti Kiviryan, yaptığı bir konuşmada, Ermenilerin yaşadığı büyük şoku hiç kıvırmadan konuştu. Kiviryan, ”2020’de yenildiğimizde Azerbaycan’ın isteklerini yerine getirmeliydik. Direnmek pahalıya mal oldu.” dedi.

“RUSYA VE FRANSA’DA YARDIM BEKLEMEK SAFLIK!”

Ermeni siyaset analisti Kiviryan açıklamasının devamında, ”Rusya ve Fransa’nın bize yardım edeceğini beklemek saflık. 2020 Savaşı'ndan sonra Karabağ elitleri halkına tüm gerçeği anlatmak istemedi. Halk bir yanılsama içinde yaşıyordu. Rusların kendileri için savaşacağını, Fransa ve diğer ülkelerin yardıma geleceğini düşünüyorlardı. Yetkililerin Azerbaycan tarafıyla diyalog kurması gerekirdi. Mağlup taraf olarak Azerbaycan'ın taleplerini kabul etmeleri gerekirdi. Bu insanlar kendilerini Kadirov'dan daha iyi mi sanıyorlar? Baba Kadirov halkını kurtarmak için Moskova'nın önünde diz çöktü. Büyük Tigran da aynı şekilde davrandı. Ermenistan'ı kurtarmak için tacını Roma imparatoruna teslim etti. Bu yüzden ona Büyük Tigran diy Büyük Tigran diyorlar.”ifadelerini kullandı.

“ERMENİSTAN AKLINI BAŞINA TOPLAMAZSA…”

Kiviryan konuşmasının son bölümünde, ”Ama son ana kadar ne kadar gururlu bir adam olduklarını kanıtlamaya çalıştılar, halkın kaderi onları ilgilendirmiyordu. Ermenistan Cumhuriyeti aklını başına toplamazsa Dağlık Karabağ'ın kaderini yaşayacak. Dağlık Karabağ'dan Ermenistan'a geldiğini gördüğümüz araba konvoyunun Ermenistan'dan İran veya Gürcistan'a gittiğini göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Ermeni siyaset bilimci Argishti Kiviryan kıvırmadı! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.