Ermeni kasabı Babayan öldürüldü!

Azerbaycan, pazar sabahı Ermenistan'ın saldırısına verilen karşılık sonucunda 550 Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Bu 550 asker arasında Yarbay Lernik Babayan da bulunuyordu. Ermeni Hava Taburunun Komutanı olan Babayan, sıradan bir birlik komutanı değildi. Ermenilerin 27 yıldır işgal altında tuttu Karabağ'da katliamlara imza atmış bir kasaptı. Murat Karayılan ile de görüşen Babayan'ın belgeselleri Ermenistan TV'lerinde kahraman vurgusu ile gösterilmişti.

Pazar sabahı Ermenistan güçlerinin Azerbaycanlı sivillerin ölümü ile sonuçlanan saldırılarının ardından sınır hattında başlayan çatışmalar devam ediyor. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı dün gece saatlerinde 550 Ermeni askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. 

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında çatışmalar devam ediyor.

Ermenistan’ın saldırıları sonrası başlayan olaylarda çok sayıda Ermeni askeri öldürüldü.

Sabah saatlerinde Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 550 Ermeni askerinin öldürüldüğü bildirildi. Karabağ'ın sözde Ermeni yöneticilerinin açıklamasına göre de bu rakama 28 ölü Ermeni askeri daha eklendi. 

Çatışmalar sonucunda Ermeni güçlerine ağır zayiat verdiren Azerbaycan ordusu 10'dan fazla köy ve beldeyi işgalden kurtarmış durumda. 

Şiddetli çatışmaların olduğu yerlerden biri de Talış köyü ve civarı. Bu bölgede konuşlu Ermeni birliğinin başında bulunan isim ise Ermeni Hava Taburu Komutanı Yarbay Lernik Babayan'dı. 

Ermeni kasabı Babayan öldürüldü!

Komutasındaki birlikte büyük kayıp veren Lernik Babayan da öldürülen askerler arasındaydı. 

Babayan sıradan bir birlik komutanı değil Azerbaycanlılar için. O Azerbaycanlıların Karabağ dendiğinde akan gözyaşlarının sorumlularından. Özellikle 2016 yılındaki çatışmalarda aktif rol alan Babayan, adına birçok belgesel çekilmiş bir katil. Ermenistan'da işlediği insanlık suçlarına rağmen kahraman ilan edilen Babayan, kendisi gibi bir katil olan Murat Karayılan ile de görüşmüştü. 

 

Ermeni kasabı Babayan öldürüldü! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Murat Karayılan karabağ katliam lernik babayan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.