Erivan Bakü ile sınır sorununu çözmezse savaş çıkacak

Ermenistan’da Azerbaycan ile sınır anlaşmazlığı tedirginliği yaşanıyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Tavus sakinleriyle yaptığı toplantıda Azerbaycan ile savaş endişesini dile getirdi. Paşinyan, Erivan'ın Bakü ile Tavus’da ki sınırlama konularını tartışmayı reddetmesi halinde bunun hafta sonuna kadar yeni bir savaşa yol açacağını söyledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Azerbaycan’a karşı 44 gün süren savaşı ve Karabağ’ı kaybeden Ermenistan’da yeniden savaş korkusu yaşanıyor.

AZERBAYCAN ERMENİSTAN’DAN İŞGAL EDİLEN KÖYLERİ İSTİYOR

Azerbaycan’ın 1991 yılında Ermenistan’ın işgal ettiği Tavus’da ki 7 köyü geri istediği öğrenildi. Ermenistan’ın ise Azerbaycan’ın istediği köylerden köylerden 4 tanesini vermek istediği Bakü’nün ise bunu kabul etmediği ifade edildi. SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in verdiği süreyi ve kararlı tutumunu bilen Paşinyan’ın bu nedenle Tavus’a gittiği belirtildi.

ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN TAVUSLULARI SON KEZ UYARDI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan,Tavus’da bulunan ermeni köylülerle yaptığı toplantıda Azerbaycan ile savaş endişesini dile getirdi. Paşinyan’ın Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırlandırma ve sınırlama sürecinin pratik aşamaya girdiğini söylediği anlaşıldı. Paşinyan’ın bu hafta sonuna kadar Erivan'ın Bakü ile sınırlama konularını tartışmayı reddetmesi halinde,bunun savaşa yol açacağını söyledi.

“BAKÜ’YÜ DİNLEMEMENİN SONUCU AĞIR OLABİLİR”

Öte yandan Paşinyan’ın kendi vatandaşlarının çeşitli soruları karşısında ”Bakü'yü protesto etmenin ve dünlememenin sonuçları ağır olabilir. Şimdi söylersem sınırlamayla sınırlama olmaz. Ancak bu hafta sonunda savaş çıkacağı anlamına geliyor. Bu hafta sonunda olacağını biliyorum. Savaşın sonucunun ne olacağını da biliyorum.Ancak daha sonra "Respublika" meydanında buluştuğumuz zaman bana bizim basit köylüler olduğumuzu hiçbir bilgimiz olmadığını ama sizin her şeyi bildiğinizi söyleyeceksiniz” diye uyarıda bulunduğu bildirildi.

Erivan Bakü ile sınır sorununu çözmezse savaş çıkacak ile ilgili etiketler Nikol Paşinyan Azerbaycan Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.