Erik Dalı oynayan, mangal yapan robot! /VİDEO

Konya'da yazılım firması Akın Soft tarafından kurulan Türkiye'nin ilk insansı robot fabrikasında üretilen robot, bu yıla damgasını buran 'Erik Dalı' şarkısıyla oynuyor, mangal yakıyor ve çay demliyor.

Yazılım firması Akın Soft tarafından kurulan “AKINROBOTICS” fabrikasında üretilen son insansı robota “ADA GH5” adı verildi. ADA GH5'in, havaalanı, otogar, otel, alışveriş merkezi, mağaza, market, restoran, kafe gibi mekânlarla fuar, konser, açılış ve kutlama gibi organizasyonlarda, eğitim kurumlarında ve hastanelerde kullanılabileceği belirtildi. ADA GH5 ayrıca, 'Erik Dalı' şarkısı eşliğinde oynuyor, çay demleyip, yemek ve mangal yapıyor.

EV HANIMLARINA YARDIMCI OLACAK!

Fabrikanın başmühendisi Dr. Özgür Akın, ADA GH5 serisinin küçük bir çocuk tarafından dahi programlanabileceğini belirterek, şunları söyledi:

''Bu model robotlar, alışveriş merkezlerinde ürün tanıtımı, fuarlarda broşür dağıtımı, açılış ve konser gibi organizasyonlarda koreografi eşliğinde dans, plaket verme, otogar ya da havalimanlarında yol gösterme, mağazalarda tezgâhtarlık, hastanelerde hasta bakımı yapabilecek özelliklerde ve ev hanımlarına kısmen de olsa yardımcı olabilecek şekilde programlanmıştır."

robot11

robot31

robot21

Erik Dalı oynayan, mangal yapan robot! /VİDEO ile ilgili etiketler robot Konya erik dalı oynayan mangal yapan konyalı bilim adamları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.