Erhan Afyoncu'dan 'Hilafet Bayrağı' açıklaması: Hilafet bayrağı diye bir bayrak yoktur!

Galata Köprüsü'nde Filistin'e destek yürüyüşünden dönen bir vatandaşa Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle bir üniversite öğrencisi tarafından yumruk atıldı. Bayrağın 'Hilafet Bayrağı' zannedilmesinin ardından Tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu'dan açıklama geldi.

1 Ocak günü Galata Köprüsü'nde "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için binlerce kişi toplandı.

Yürüyüş sırasında "Kelime-i Tevhid" yazılı bayrak taşıyan bir kişi saldırıya uğradı.

 

ERHAN AFYONCU: HİLAFET BAYRAĞI DİYE BİR BAYRAK YOK

Kelime-i Tevhid bayrağı sosyal medyada 'Hilafet Bayrağı' olarak lanse edilince Tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu'dan açıklama geldi. 

'Hilafet Bayrağı' diye bir bayrağın olmadığını belirten Afyoncu, "Halifelik hangi devlette ise hilafeti temsil eden bayrak o devletin bayrağıdır. Osmanlı döneminde hilafeti temsil eden bayrak Türk bayrağı idi." dedi. 

 

Erhan Afyoncu'dan 'Hilafet Bayrağı' açıklaması: Hilafet bayrağı diye bir bayrak yoktur! ile ilgili etiketler Erhan Afyoncu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.