Ergenekon davası sanığının avukatına FETÖ davası!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan ve yaklaşık 4 ay sonra bulunabilen, bazı Ergenekon sanıklarının da avukatlığını yapan şüpheli Vural Ergül hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, darbe girişimin ardından 29 Temmuz 2016'da hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 8 Kasım 2016'da yakalanabilen şüpheli avukat Vural Ergül hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüphelinin Beykoz'da yakalandığında üzerindeki SIM kartı kırdığı, elindeki bazı kağıtları ise montunun astarını yırtarak astar boşluğuna gizlemeye çalıştığı belirtildi. Şüpheli Ergül'e bu durumu sorulması üzerine montun astarının zaten yırtık olduğunu, SIM kartı da polislere güvenmediği için kırdığını söyledi.

Şüpheli Ergül'ün ifadesine de yer verilen iddianamede, sanığın savunmasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yargı alanındaki ana operasyonlarından olan Ergenekon soruşturma ve yargılama süreçlerinde FETÖ/PDY aleyhine beyan ve açıklamalarda bulunduğunu, bu örgütle ilgisinin olmadığını beyan ettiği vurgulandı.

İddianamede, ancak şüpheli Ergül'ün özellikle 2014 yılından itibaren FETÖ/PDY yapılanmasıyla, FETÖ/PDY mensubu oldukları gerekçesiyle haklarında işlem yapılan gazetecilerle, yine 2010 yılından itibaren Bank Asya yönetimi ile irtibat sağladığı, HTS analizlerinde, görüştüğü ve haklarında işlem yapılan şahısların yoğunlukla Bylock kullanıcısı olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

''MİT TIRLARININ KİLİT ŞÜPHELİSİNİN AVUKATI''

Zanlının, FETÖ/PDY’nin açık bir operasyonu ve kumpası olduğu anlaşılan MİT Tırları soruşturma ve yargılama sürecinde bu operasyonun kilit ismi olan Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını üstlendiğini belirtilen iddianamede, yine FETÖ/PDY’nin özellikle askeri alanındaki unsurları tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsünün, devlete, millete, anasayal kurum ve kuruluşlara ve meşru hükümete yönelik olduğu açık bir şekilde belli olmasına rağmen, dosya içerisinde bulunan ve şüpheli tarafından kabul edilen Twitter paylaşımlarının darbe teşebbüsünü bariz bir şekilde destekler nitelikte olduğu ifade edildi.

Söz konusu Twitter paylaşımlarına da yer verilen iddianamede, şüphelinin paylaşımlarında yer alan ifadelerin, darbe teşebbüsüne karşı çıkılması talimatını veren Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanını ve darbe karşıtı halkı aşağılar şekilde de olduğu kaydedildi.

FETÖ KARŞITLIĞI ALGISI

Şüphelinin Ergenekon yargılama süreçlerinde kendisini FETÖ/PDY’ye karşıymış gibi lanse ederek toplumsal algı oluşturduğu, böylelikle MİT Tırları kumpasının kilit ismi Hamza Celepoğlu'nun örgüte müzahir avukatlar tarafından savunulmasının önüne geçildiği ve bu kumpasın sanki FETÖ/PDY kumpası değilmiş gibi algılanması amacı güdüldüğü anlatılan iddianamede, bu amacı desteklemek adına mali raporda belirtildiği üzere Hamza Celepoğlu tarafından şüpheliye 4 seferde avukatlık hizmeti kapsamında toplam 22 bin 500 lira gönderildiği belirtildi.

İddianamede, tüm bu nedenlerle şüphelinin örgütün amaç ve yapılanması dahilinde gizli bir örgüt üyesi olduğu ve örgütün amaçları dahilinde hareket ettiği, bu şekliyle üzerine atılı suçu işlediği değerlendirildiği anlatılarak, şüpheli Ergül'ün ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Başsavcılıkça onaylanarak İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame kabul edildi.

Şüpheli Vural Ergül, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ergenekon davası sanığının avukatına FETÖ davası! ile ilgili etiketler FETÖ Ergenekon vural ergül mit tırları kumpası
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.