Eren Erdem'e de tazminat ödenecek...

Anayasa Mahkemesi, Selahattin Demirtaş'ın ardından CHP eski milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem'in başvurusu hakkında da kararını verdi. Erdem'in 8 ayrı hak ihlali iddiasından 7'sini kabul edilemez bulan AYM, 'Tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğinine ilişkin iddiayı kabul edilebilir olduğunu belirterek hak ihlalile hükmetti ve 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem'in 8 başlık altında yaptığı hak ihlali başvurularına ilişkin kararını verdi.

AYM'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre hak ihlali iddialarından 7'si kabul edilemez bulundu. 

Mahkeme, tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddianın kabul edilebilir olduğunu belirterek, Anayasa'nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine hükmetti. 

AYM, ayrıca ihlal nedeniyle Eren Erdem'e 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. 

İşte kararın ihlale ilişkin bölümü:

Eren Erdem'e de tazminat ödenecek...

Kararın detaylarına ulaşmak için linke tıklayın...

Eren Erdem'e de tazminat ödenecek... ile ilgili etiketler Eren Erdem CHP Anayasa Mahkemesi tazminat hak ihlali
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.