Erdoğan'ın ziyareti öncesi Roma'da kırmızı alarm verildi!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis’in davetlisi olarak Pazar akşamı Roma’ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için İtalya’nın başkentinde tam anlamıyla kırmızı alarm verildi. Kent yeşil alan ilan edildi. Tüm protesto girişimleri ile toplantılar yasaklandı. 3 bin 500 polis güvenlik için 24 saat görevlendirildi... Bu nedenle komşu kentlerden takviye yapıldı. EDS, MOBESE ve seyyar kameralar ile tüm konvoy güzergah takibe alınacak. Bazı anayollar trafiğe kapatılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazar günü Papa Francis'in resmi davetlisi olarak Vatikan'a gidiyor

Resmi temasları için 24 saat Roma’da kalacak Erdoğan’ı 3 bin 500 güvenlik gücü koruyacak.

Bir haftadır Roma Emniyet Müdürlüğü'nde ve Valilik'te zirve üzerine zirve yapan gizli servisler dahil diğer güvenlik birimleri özelikle PKK’lıların olası eylemlerine karşı merkezde tüm protesto girişimleri ve toplantıları “Yeşil Bölge” ilan ederek yasakladı.

Yetkililer bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için alınan sıkı güvenlik önlemlerinin İtalyla’da bir ilk olduğunu daha önce 2004 ‘te ki “Roma Antlaşması” nda kentte “Yeşil Bölge” ilan edildiğini hatırlatarak kırmızı alarmın en yüksek düzeyde olduğunu belirttiler.

24 SAAT GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE OLACAK

Erdoğan’ın 24 saat boyunca geçeceği güzergahların EDS, MOBESE ve seyyar kameralarla izleneceği de açıklandı. Konvoy için alternatif yollar da programlandı. Romalılara 24 saat boyunca bazı anayolların trafiğe kapatılacağı da duyuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 saatlik ziyareti için komşu vilayetlerden güvenlik gücü takviyesi dışında ambulans ve itfaiye arçlarınında konvoyu izleyeceği öğrenildi.

İtalya’da ABD Cumhurbaşkanları'nın ziyaretlerinde güvenlik güçlerinin sayısı 3 bini geçmiyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Francesco dışında İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Paolo Gentiloni ile de görüşecek.

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Roma'da kırmızı alarm verildi! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan Papa
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.