Erdoğan'ın yaralandığı kazada o yanındaydı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada geçmiş yıllarda geçirdiği bir kazayı anlattı. Kazada yaralanan Erdoğan, o dönemde gittikleri hastanede sigortalı oldukları için kabul edilmediklerini söyledi. O kazada Erdoğan'ın yanında bulunan kişinin eski bakan Osman Aşkın Bak olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iki yılının değerlendirdiği toplantıda sağlık sistemindeki gelinen noktayı anlatırken, geçmişte geçirdiği trafik kazasında başına gelenleri şu sözlerle aktardı:

“Ambulans yok ambulans. Bizi bir minibüsün içine koydular. Bizim yaralı olan arkadaşımız ayakta zor duruyor. O şimdi milletvekilimiz. Eline serum şişesini verdiler. Ayakta zor tutuyor. Ha devrildi ha devrilecek. O halimizle Bolu’ya gittik. Bir de hastanede sigortalı mısın, devlet memuru mu diye soruyorlar. Sigortalıyım. O zaman burası sigortalı hastaya bakmıyor. Devlet hastanesine sevk...”

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Erdoğan'ın yanındaki kişinin kim olduğunu açıkladı.

O KİŞİ OSMAN AŞKIN BAK

"Trafik kazasında yaralanan Erdoğan’ın başında serum şişesini tutan dediği kişi AK Parti Rize Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak. Siyasette az bulunan sadakatin örneklerinden biri olan Osman Aşkın Bak, her dönemde Erdoğan’ın yanında olmaya devam ediyor." diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu anlattığı olay ise 1 asır öncesinden değil. Sağlık sisteminin entegre olmadığı dönemde sıradan bir işlemdi. Parası olmayan hastanın, hastanede rehin kaldığı dönemlerdi.

Hastaların, hastanelerde rehin kaldığı dönemlerden hasta vatandaşını İsveç’ten ambulans uçakla getiren Türkiye’ye ulaşması kolay olmadı."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Erdoğan'ın yaralandığı kazada o yanındaydı... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaza osman aşkın bak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.