Erdoğan'ın Vatikan ziyaretinde 512 yıllık ayrıntı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Papa Françis tarafından resmi törenle karşılanması sırasında bir detay herkesin dikkatini çekti. Filmlerden fırlamış kıyafetleri, demir miğferleri ve ellerindeki mızrakları ile törende yer alan askerler. İşte o askerlerin kökeni ve asli görevi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 59 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek Vatikan'ı ziyaret etti ve Hristiyanların ruhani lideri Papa Franciscus ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında Vatikan'ı korumakla görevli askerler herkesin dikkatini çekti. Peki, renkli üniforma tasarımlarıyla Papa'yı koruyan 'İsviçreli Muhafızlar'ın görevi ne? İşte detaylar...

110 KİŞİLİK ORDU

İsviçreli Muhafızlar, Papa'yı korumakla yükümlü 110 kişilik bir ordurur. 1506 yılından bu yana Vatikan'da görev yapıyorlar. Görev aldıkları yer sadece Aziz Petrus Bazilikası.

RENKLİ ÜNİFORMALAR

Renkli üniformalarıyla dikkat çeken İsviçreli Muhafızlar'ın üniformalarının rengi sarı, mavi ve kırmızı. Medici papalarının rengindeki üniformalarının tasarımını ise 16. yüzyılda Michelangelo yapmış.

512 YILDIR PAPA'YI KORUYORLAR

İsviçreli Muhafızlar 512 yıldır Papa'yı korumakla görevli. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti esnasında da resmi törende görev aldılar...

ARANAN ÖZELLİKLER

Papa'yı korumakla görevli olan İsviçreli Muhafızlar'dan biri olmak için aranan şartlar; Katolik, bekar, İsviçre vatandaşı olunması, askeri görevini yapmış, üniversite veya liseyi bitirmiş, 19-30 yaşları arasında ve en az 174 cm uzunluğunda olması.

NE KADAR MAAŞ ALIYORLAR?

Papa'yı korumakla mükellef olan bu 110 kişilik ordunun mensupları aylık ortalama 1.300 euro yani 6200 Türk Lirası maaş alıyorlar.

Erdoğan'ın Vatikan ziyaretinde 512 yıllık ayrıntı! ile ilgili etiketler Vatikan Erdoğan Papa askerler ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.