Erdoğan'ın 'Nazi' benzetmesi Almanya'yı karıştırdı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nazi' benzetmesi içeren sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Merkel, Nazi benzetmesinin sadece Nazi döneminde işlenen suçları önemsizleştireceğini savundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Merkel, Nazi dönemi benzetmesine gerek olmadığını ve bu yaklaşımın yalnızca Nazi dönemi suçlarını önemsizleştireceğini söyledi.

MERKEL'İN SÖZCÜSÜ: İKİ ÜLKE SOĞUKKANLI OLMALI

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü, "Erdoğan'ın Nazi benzetmesini reddediyoruz. İki ülke ilişkileri soğukkanlı yürütülmeli" dedi.

İki ülkenin de sakin ve mantıklı davranması gerektiğini söyleyen sözcü, Türkiye'nin gereksiz eleştirilerden kaçınması gerektiğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın Türk bakanların Almanya'da yapacağı konuşmaları engellemesi hakkında, "Almanya'da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsın konuşturmasınlar. Ey Almanya sizin demokrasiyle uzaktan yakından alakanız yok. Sizin uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil. Bize demokrasi dersi vereceksiniz, gelince orada Türk Bakanı konuşturmayacaksınız. Hollanda da aynı şeyi yaptı, belki diğerleri de gelecek. Fikre, düşünceye saygı bileceksiniz. Bunları uluslararası toplu olarak dile getireceğiz. Dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Biz o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. Almanya bunları bırakalı çok olduğu sanıyorduk, yanılmışız" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın 'Nazi' benzetmesi Almanya'yı karıştırdı! ile ilgili etiketler Erdoğan Nazi merkel
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.