Erdoğan'ın Katar turu bugün başlıyor! Masada ekonomi ve savunma iş birliği var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yıl aradan sonra bugün resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Katar'a gidiyor. Erdoğan, 2 günlük ziyaret kapsamında Katar Emiri Al Sani ile bir araya gelecek, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın 7'ncisine katılacak. Erdoğan'ın Katar ziyaretinde ekonomi ve savunma işbirliği konuları masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 yıllık ara sonrasında resmi ziyaret için bugün Katar'a gidecek. Ziyaret kapsamında ikili ilişkiler gözden geçirilirken, bölgesel gelişmeler de değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılanacak.

TÖRENİN ARDINDAN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

İki lider tören sonrasında baş başa görüşecek. Türkiye-Katar ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacak; Afganistan, Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

YENİ ANLAŞMALARA İMZA ATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde, mevcut iş birliğinin artırılması noktasında adımlar da atılacak. Bu kapsamda Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'nın 7'ncisi gerçekleştirilecek.

İki ülke arasında ilki 2015 yılında yapılan komite toplantıların sonucunda; ticaretten enerjiye, savunmadan sanayiye kadar birçok alanda 62 anlaşma imzalandı.

Erdoğan ve Al Sani'nin başkanlık edeceği 7'nci toplantıda da çeşitli anlaşmalar imza altına alınacak.

 

Erdoğan'ın Katar turu bugün başlıyor! Masada ekonomi ve savunma iş birliği var ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Katar Emiri Al Sani resmi ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.