ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 yıl sonra Iraka tarihi ziyaretini, Türkiye ile Irak arasındaki sürpriz anlaşmalarını ve PKK’yı bitirecek harekatın kodlarını değerlendirdi.

''22 NİSAN 2024 TARİHİ TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA KÜRESEL ETKİ YAPACAK BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK''

Bozkurt, ''22 Nisan 2024 tarihi Türkiye ile Irak arasında küresel etki yapacak bir dönüm noktası olacak. Türkiye ile yapılacak iş Irak açısından hayati öneme sahiptir. Türkiye ile Irak arasında son derece önemli enerji, ticaret, su, terörle mücadele gibi kritik başlıklar söz konusu. Irak sözcüsü, Türkiye ile Irak arasındaki su meselesinde 'Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya imza atılacak' diyor. Türkiye ile Irak arasında bölgesel kalkınma vizyonu oluşturulacak. Sadece terörle mücadele değil küresel bir etki yapacak ticaret koridorundan bahsediliyor. Türkiye ile Irak arasında petrol boru hattı meselesi de çözülecek. Irak'ta terör örgütünü tamamen bitireceğiz. Dicle ve Fırat'ın suları çözülecek. Böylece Irak'ta tarım da gelişecek. Türkiye ile Irak arasındaki anlaşma bölgedeki dengeleri değiştirecektir. Irak'ın güçlenmesi bölgedeki denklemleri değiştirecek, bu Suriye'yi de etkileyecektir.

''BU YAZ İTİBARİYLE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN IRAK'TA BAŞI EZİLECEK''

Türkiye, büyük Irak operasyonunda biraz daha ileri adım atacak. Terör örgütünü belli bir derinlikte hareket edemez hale getirecek bir kontrolden bahsediyoruz. Türkiye ile Irak arasında ortak harekat merkezi oluşturulacak. Bu merkezde terör örgütüne yönelik operasyonlar kontrol edilecek. Bu süreçte ırak merkezi yönetim ve bölgesel yönetim olmayacak. Haşdi Şabi de yer alacak. PKK'ya harekat başladığı zaman Türkiye ile Irak sınırı kontrol altına alınacak. Harekat başladığı zaman Süleymaniye, Sincar ve Mahmur kampında PKK'ya karşı tedbirler alınacak. Irak Merkezi Yönetimi ve Erbil istihbarat desteği sağlayacak. Operasyona Türk hava kuvvetleri ciddi destek verecek, kara harekatını tsk yapacak. 30-40 kilometre derinlikte bir tampon bölge oluşturulacak. Bu yaz itibariyle terör örgütünün ırak'ta başı ezilecek.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Cumhurbaşkanı Erdoğan Bağdat Irak Türkiye PKK

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.