Erdoğan'ın gözdağı verdiği Yunanistan'a bir uyarı da içeriden: Hukuku ihlal ediyoruz

Yunanistan, Gayri Askeri Statüdeki adaları silahlandırırken, Türkiye'nin büyük tepkisini çekmişti. Yunanistan'a bir uyarıs da içeriden geldi. Yunan gazetesi Kathimerini'nin Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papahelas, hukukun Türkiye'den yana olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, Birleşmiş Milletlere (BM) başvurabilir" dedi.

Uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki adalara silah yığan Yunanistan'a Türkiye'den uyarı gelmişti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu vesileyle bir kez daha Yunanistan'a gayri meşru statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor. Bununla bir yere varmak mümkün değil. Türkiye Ege'deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkiyi gerektiğinde kullanmaktan geri durmayacaktır. Yunanistan'ı bir asır önceki gibi kurduğu hayallerden ders çıkarmaya davet ediyorum. Kendinize gelin. Pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden uzak durun." açıklamasını yaptı.

Yunanistan'da ülkenin önde gelen gazetesi Kathimerini'nin genel yayın yönetmeni olan Alexis Papahelas, Yunan televizyonu Skai TV'de Ege'de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, uluslararası hukukun Türkiye'den yana olduğunu söyledi.

Papahelas, "Türkiye, Birleşmiş Milletlere (BM) başvurabilir. Yunanistan'ın askersizleştirme şartlarını ihlal ettiğini söyleyebilir. "Türkiye bunu yaparsa adalara deniz ablukası uygulayabilir. Buna hakkı olacaktır. Biz henüz orada değiliz ama Türkiye inşa ediyor." dedi.

Türk gazetecilerin baskı kurduğunu ve Yunanistan'ın iletişim savaşında elinin zayıf olduğunu da ifade eden Papahelas, "En büyük sorun iletişim alanında. İletişim savaşında Türk gazeteciler bastırıyor. İddialarını güçlü savunuyorlar. Askeri olarak ise Türkiye ile denk olduğumuzu düşünmüyorum" yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın gözdağı verdiği Yunanistan'a bir uyarı da içeriden: Hukuku ihlal ediyoruz ile ilgili etiketler Yunanistan ege adaları silahlanma Kathimerini Alexis Papahelas
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.