Erdoğan'dan Trump'a silah dersi! "Bin 500 diyordun 4 bin oldu"

Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı'nın 24 Kasım’daki telefon görüşmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Yeni bilgilere göre; Erdoğan, PYD'ye verilen silahlar hakkında Trump'a “Kestik diyorsun ama bin 500 diyordun 4 bin TIR oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın 24 Kasım’daki telefon görüşmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’de siyasi çözüm umutlarını artıran Soçi zirvesinin ardından 24 Kasım’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Trump’ın, Twitter’dan arayacağını açıkladığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

SİLAHLAR NE OLACAK SORUSU

Erdoğan, telefon görüşmesine, önündeki PYD’ye verilen silahlar listesi ve Suriye’deki kuzey kuşağı gösterir harita açık şekilde katıldı. Edinilen bilgiye göre görüşme sırasında Erdoğan, Trump’a “Bu PYD’ye verilen silahlar ne olacak?” sorusunu yöneltti.

TRUMP "KESTİK" DEDİ, ERDOĞAN RAKAM VERDİ

Trump’tan “Kestik” yanıtını alan Erdoğan, “Kestik diyorsun ama bin 500 diyordun 4 bin TIR oldu” karşılığını verdi. ABD Başkanı Trump, bunun üzerine “Nasıl, hala devam ediyor mu?” diye sordu. Erdoğan’dan “Ediyor tabi” yanıtını alan Trump, “Hemen talimat veriyorum, kestiriyorum” diye konuştu.

ERDOĞAN MKYK'DA ANLATTI

Trump ile bu diyaloğu son AK Parti MKYK toplantısında anlatan Erdoğan, MKYK üyelerine, “Demek ki bu işi bire bir takip etmek lazım” dedi. Bu doğrultuda Amerika ile de önümüzdeki günlerde liderler diplomasinin artması beklenti dahilinde.

Kaynak: Karar

Erdoğan'dan Trump'a silah dersi! "Bin 500 diyordun 4 bin oldu" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Donald Trump YPG PYD abd başkanı silah sevkiyatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.