Erdoğan'dan Tillerson'a net mesaj: "Doğru ve meşru aktörler!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Dışişleri Bakanı Tillerson buluşması bir saat olarak planlanmıştı ancak randevu iki saati aştı. Cumhurbaşkanı, muhatabına "Terörle mücadelede doğru ve meşru aktörler önemli" dedi.

ABD'de 20 Ocak'ta başlayan Donald Trump döneminin Türkiye'ye en üst düzey ziyareti bugün gerçekleşiyor. Başkent Ankara'ya gece yarısı inen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

erdogan-tillerson2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı'na "Terörle mücadelede doğru ve meşru aktörler önemli" dedi. Kabulde, Suriye ve Irak'ta başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürme kararlılığı vurgulandı. Taraflar, bu çerçevede ne gibi ortak adımlar atılabileceğini masaya yatırdı.

Anadolu Ajansı, terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili süreç ve örgüt mensuplarının ABD'deki faaliyetlerinin önlenmesi konularının da görüşüldüğünü bildiriyor.

erdogan-tillerson

Bir saat olarak planlanan görüşmenin süresi iki saati aştı. Anadolu Ajansı, görüşmeden iki fotoğraf servis etti.

Erdoğan'dan Tillerson'a net mesaj: "Doğru ve meşru aktörler!" ile ilgili etiketler Erdoğan tillerson
GÜNÜN VİDEOSU

Reisi'yi son yolculuğuna uğurlamak için İranlılar Meşhed'e akın etti

İran'da, pazar günü helikopter kazası geçirerek hayatını haybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyaniçin üç günlük cenaze töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Reisi için Meşhed'de düzenlenen son törene İranlılar adeta akın etti.