Erdoğan'dan Rusya'da flaş mesaj: Suriye'de barış Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Soçi'deki kritik görüşmesi sona erdi. İki lider görüşme öncesi canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Suriye'de barış Türkiye Rusya ilişkilerine bağlı. Atılan adımlardan dönmemiz mümkün değil. İlişkilerimizi daha iyi konuma geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Devlet Başkanlığı Resmi Konutu'ndaki görüşmesi sona erdi. İki lider görüşme öncesi canlı yayında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var." dedi.

SURİYE HUSUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı." dedi.

S-400 MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM Genel Kurulu'nda malum zevat bazı konuları özellikle sordu. Biz de onlara zaten gereken cevabı verdik. Çünkü attığımız adımlardan dönmemiz mümkün değil" dedi.

Putin'in açıklamaları ise şu şekilde:

Putin, "Türkiye’nin Rusya yatırımları toplam 1,5 milyar, Rusya’nın Türkiye yatırımları 6,5 milyar dolara ulaştı. Büyük projelerin hepsi planlı şekilde devam etmektedir.

Görüşmelerin sorunsuz olmadığını ama uzlaşmanın gerçekleştiğini belirten Putin, 'İş birliğimiz hem ateşkesin sağlanmasında hem de ilerideki daha sağlam kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik önemli bir unsurdur.'

(Karabağ'da) İş birliğimiz hem ateşkesin sağlanmasında hem de ilerideki daha sağlam kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik önemli bir unsurdur" dedi.

GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Putin'den görüşme sonrası ilk açıklama geldi. Putin, görüşme sonrası Erdoğan'a ziyaret için teşekkür ederek, "Görüşme çok yararlı ve kapsayıcı geçti. Temasta olacağız.” dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Mevkidaşım Putin ile verimli bir görüşme gerçekleştirerek Soçi’den ayrıldık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Rusya'da flaş mesaj: Suriye'de barış Türkiye-Rusya ilişkilerine bağlı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Vladimir Putin Suriye soçi erdoğan putin görüşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.