Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'mitomani' tavsiyesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Habertürk canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun ne dünyadan, ne Türkiye'den ne de kendi belediyelerininden haberdar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Milletin gözünün içine bakarak bu kadar yalanı arka arkaya söylemek mitomani hastalığıdır." dedi. CHP liderinin kurduğu bilim kurulu ile buna çare bulmasını umduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemi ile gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen ekonomik destekler ve alınan tedbirlere ilişkin bilgi veren Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında bu mücadeleye ilişkin sözlerine tepki gösterdi. 

CHP liderini milletin gözlerinin içine bakarak yalan söylemekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"CHP genel başkanının dün bir TV kanalında ne dünyadan ne Türkiye'den ne kendi belediyelerinden bir haber olduğunu gösteren sözlerinin takdirini milletimize bırakıyorum. Milletin gözünün içine bakarak bu kadar yalanı arka arkaya söylemek mitomani hastalığıdır. Bunu bir araştırsın, öğrensin nedir bu hastalık. Umarım hekimlerimiz bu hastalığa da tez zamanda, kurduğu bir bilim kurulu var zaten. Herhalde o bilim kuruluyla karşılığını bulur."

PEKİ MİTOMANİ NEDİR?

Sözlükte mitomani için iki tanımlama bulunuyor. Bunlardan ilki kişinin, ruhsal nedenlerle, gerçekleri çarpıtmayı, değiştirmeyi hastalık durumuna getirmesi. İkinci tanım ise imgelemde yaşanan olağanüstü serüvenleri gerçekmişçesine anlatma tutkusu.

Yani özetle mitomani kendi söylediği yalana inanma hastalığı diye de tanımlanabilir.

Mitomani ile ilgili tüm bilgileri bu haberimizde okuyabilirsiniz!

 

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.