Erdoğan'dan flaş Esed açıklaması: "Devlet terörü estirmiş bir teröristle yürümemiz mümkün değil!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus cumhurbaşkanı Sibsi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus'ta mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi.

Erdoğan, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu:

Tunus'taki siyasi geçiş bölgeye ilham oldu. Bölge sorunlarını birlikte ele aldık. Türkiye daima Tunus'un yanında olacaktır. Ekonomide işbirliğinini daha da geliştirmek istiyoruz. Tunus'un ekonomik gelişimi ve kalkınmasını kendimizden ayrı görmüyoruz. Tunus'un kalkınması Türkiye'nin kalkınmasıdır. Ticaretin dengeli bir şekilde arttırılması konusunda mutabık kaldık. Türkiye Tunus'ta devam eden işbirliğini artırmaya hazırdır

15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ

Özel sektörümüzü de, daha fazla yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Buraya 150 kadar iş adamımızla birlikte geldik. Tunus'un terörle mücadelesine tam destek veriyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediğimiz dayanışma için, Tunus makamlarına, başta cumhurbaşkanı olmak üzere müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim.

ABD'NİN KUDÜS KARARI

ABD yönetiminin Kudüs konusunda attığı yanlış adımın BM'den nasıl geri döndüğünü gördük. Bundan sonra nasıl adımlar atacağımıza yine konuşarak karar vereceğiz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İslam aleminin ortak sesi olarak toplanan İslam İş Birliği toplantısında da aynı vurgu yapılmıştır. Filistin'e ve barış gücüne desteğimizi sürdüreceğiz. Şu anda Libya'da büyükelçiliğimizi açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

BU A PLANIYDI! B PLANI İSE...

İİT'de alınan karar bir A planı. Sonra BM... Bu 5 daimi üye arasında Müslüman ülke var mı? 2. Dünya Savaşı sırasında oluşturulan konsey arasında biz ya da Tunus neden olmasın? Reforme edilmesi gerekmektedir. Acaba Amerika, Fransa, Rusya ne der diye bakıyoruz. Sesimizi hep birlikte çıkartalım, bu bizim hakkımız, hakkımız olanı alalım.B Planı BM Genel Kurulu'nda da hedefe ulaştık. ABD'nin olumsuz kararına karşı duruşu, tehditle bu işin olmayacağını gösterdi. Filistin'in tüm dünyada tanınması kararını sürdüreceğiz.

Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması bizim ortak irademizdir. Burada fiili bir işgal var. Bu nedenle tabelalarımızı asamıyoruz. Türkiye olarak Filistin'de büyükelçi olarak görevlendirdiğimiz bir başkonsolos var. Doğu Kudüs bizim için bir başkenttir. Bunu ilan etmiş vaziyetteyiz. İşgal altındaki Kudüs'te bunu uygulamaya sokabilmek mümkün mü değil mi?

ESED BİR TERÖRİSTTİR

Suriye'de bir defa Esed ile yürümek mümkün değildir. 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız. Suriye halkı böyle birini başında görmek ister mi? Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir diyemeyiz. Öldürülmüş insanlara haksızlık olur bu. Suriye'de hala kan gövdeyi götürüyor."

Erdoğan'dan flaş Esed açıklaması: "Devlet terörü estirmiş bir teröristle yürümemiz mümkün değil!" ile ilgili etiketler Erdoğan Tunus canlı yayın sibsi
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.