Erdoğan'dan Ayasofya'ya anlamlı hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Al-i İmran suresi 159. ve 160. ayetlerin yazılı olduğu hat levhası hediye etti. Levha minbere yakın bir noktada duvara asıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne bir hat levhası bağışladı.

Hattat Mehmet Özçay tarafından siyah zemin üzerine zerendüd tekniği ile tatbik edilen 234x350 santimetre büyüklüğündeki levhada, Al-i İmran suresinin 159 ve 160'ıncı ayetleri bulunuyor.

Erdoğan'dan Ayasofya'ya anlamlı hediye

İlk ve son satırı celi nesih, 2,3 ve 4'üncü satırları celi sülüs cinsi olan levha, cami içinde minbere yakın duvara asıldı.

Al-i İmran suresi 159. ve 160. ayetlerin meali ise şöyle:

"Sen onlara Allah'ın lutfü sayesinde yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı kalpli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi. Onları affet, onların bağışlanmasını dile, iş konusunda onlarla müşavere et, karar verince de Allah'a güven, doğrusu Allah kendisine güvenenleri sever. Allah size yardım ederse artık sizi yenecek hiçbir kimse yoktur; eğer sizi yardımsız bırakırsa O'ndan sonra size kim yardım edebilir? Öyleyse müminler yalnız Allah'a güvensinler."

Erdoğan'dan Ayasofya'ya anlamlı hediye - Resim : 2

Ayetlerin yanı sıra hattat ismi ve bağış tarihinin de bulunduğu levhanın en altında, "Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden ibadete açılması münasebetiyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne vakfedilmiştir." ifadesi yer alıyor.

Erdoğan'dan Ayasofya'ya anlamlı hediye ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Al-i İmran Suresi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.