Erdoğan'a kenevirle dokuna 3 gömlek gönderdiler!

Samsun Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi tekstil atölyesinde çalışan kadınlar kenevir ipiyle gömlek üretimine başladı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı bu gömleklerden 3'ünü de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye gönderdi. Atakumlu kadınların Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ise bir talebi vardı. Milliyet yazarı Abdullah Karakuş yazdı...

Milliyet yazarı Abdullah Karakuş'un, "Erdoğan’a kenevirden yapılmış gömlek" başlıklı yazısı şöyle:

Kenevir ve üretimi...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz” çıkışıyla yeni bir boyut kazandı.
Erdoğan’ın kenevir talimatıyla bu konuyla ilgili çalışma başladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Samsun’dan kenevirden dokunan gömlek hediye edilmiş.

Erdoğan, Samsun adaylarını tanıtırken, Vezirköprü ilçesinin kenevir ekiminin merkezi olacağını açıklamıştı.

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Erdoğan’a teşekkür olarak kenevir ipinden dokunmuş üç adet gömlek hediye gönderdi.

Erdoğan'a kenevirle dokuna 3 gömlek gönderdiler!

Taşçı’nın 3 yıl önce kadın istihdamını desteklemek için ilçede kurduğu Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi tekstil atölyesine İzmir Olgunlaşma Enstitüsü de destek verdi.

Atölyede, kadınlar tarafından dokunan kenevir kumaşlar Osmanlı motifleriyle de dizayn ediliyor.

Atölyede çalışan kadınlar kenevirden ürettikleri birbirinden güzel geleneksel kostümleri Külliye’de defileyle sunmak istediklerinin mesajını da gönderdi.

 

Erdoğan'a kenevirle dokuna 3 gömlek gönderdiler! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Samsun Cumhurbaşkanı Erdoğan kenevir
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.