Erdoğan 'Yine teğet geçecek!' demişti, teğet geçiyor evelallah!

Dolar, Merkez Bankası'nın 2 puana ulaşan sıkılaştırma adımlarına devam etmesi ve ABD Merkez Bankası'nın politikalarıyla birlikte 10 Ocak'tan beri en düşük seviyeye geriledi. Dolardaki bu değer kaybı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Aralık 2016'da yaptığı "teğet geçecek" açıklamasını hatırlattı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasından bu yana gerçekleştirdiği ilk toplantısında faiz oranlarını değiştirmemesi ve ileriye dönük mesajlarda Mart ayına ilişkin belirgin bir sinyal vermemesi sonrası gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde düşüş yaşanıyor.

Dün günü 3.78'li seviyelere yakın tamamlayan dolar/TL bu sabah Fed açıklamalarıyla aşağı yönlü bir seyir izliyor. Dolar fiyatları güne 3.7615 seviyesinden başladı. Kur gün içerisinde en düşük 3.7198 seviyesini görürken, saat 11.49 itibari ile bankalararası piyasada 3.7335 seviyesinden işlem gördü.

Euro/TL ise gün içerisinde en düşük 4.0135 seviyesini görürken, şu sırada 4.0394 seviyesini gördü.

Dolar, yatırımcıların Fed'den bekledikleri kadar şahin bir duruş görememelerinin ardından gerilerken; politika yapıcıların bazı piyasa bazlı enflasyon göstergelerinin hâlâ düşük olduğuna işaret etmelerinin ardından seans zirvesinden düşüşe geçti.

Dolar/TL de Fed kararları sonrası güne düşüşle başladı ve tarihi zirvelerinden oldukça uzaklaştı.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi hafif bir gerilemeyle 99.607 seviyesine düşerken, Salı günü gördüğü ve yedi haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesi olan 99.430'un yakınlarında seyretmeye devam etti.

ERDOĞAN "TEĞET GEÇECEK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Aralık 2016 tarihinde Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ'nin açılışında konuşmuş ve "dolar krizi" hakkında çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

Erdoğan, "Yastığının altında döviz olanlar parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın." dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın." dedi.

Konuşmasında döviz kurlarındaki dalgalanmaya da değinen Erdoğan, "Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008'de de yaptılar. O zaman ne dedim, 'teğet geçecek.' Aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BUNU HEP YAPIYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2008 yılında yaşanan gobal kriz esnasında da benzer bir açıklama yaparak ‘Kriz Türkiye’yi teğet geçecek’ demişti.

Bu açıklama o dönem çok tartışılmıştı. Global kriz başta Amerika ve Avrupa bölgesinde olmak üzere 2009’da ekonomilerde küçülmeye yol açtı.

Türkiye ise dünya genelindeki olumsuz ekonomik gelişmelerden en az etkilenen ülkeler arasında yer almıştı. / SuperHaber - Ajanslar

Erdoğan 'Yine teğet geçecek!' demişti, teğet geçiyor evelallah! ile ilgili etiketler Dolar Erdoğan Fed teğet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.