Erdoğan sözünü verdi: 15 bin TL taşınma, 5 bin TL kira yardımı

Deprem bölgelerindeki incelemelere devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’dan depremzedelere seslendi. Erdoğan’ın gündeminde verilecek olan nakit destek vardı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz pazartesi günü 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin ardından acıya boğulan Türkiye’de deprem sonrası yaraların sarılması için adeta seferberlik başladı. Depremden etkilenen 10 ili yerinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Esenboğa Havalimanı’ndan Adıyaman’a doğru hareket etti. Adıyaman’da depremin 5. gününde incelemelere devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar geldi.

Merkez üssü olan Kahramanmaraş olan ve Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya gibi illeri de ağır hasar derecesinde etkileyen deprem sonrasında destek açıklamaları da peş peşe gelmeye başladı. Adıyaman’daki incelemelerini tamamlayan ve Malatya’ya hareket etmeden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde taşıma ve kira yardımı destekleri vardı. İşte tüm detaylar…

100 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK, 100 MİLYAR LİRALIK KAYNAK

Erdoğan sözünü verdi: 15 bin TL taşınma, 5 bin TL kira yardımı

Deprem bölgelerinde oluşan hasarı yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki çalışmaları; “AFAD ve diğer kurumlarımız depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının süratle karşılanması için çadır, konteyner, prefabrik yapıların kurulumunu gerçekleştiriyor. Kurumlarımız ve hayırseverler seyyar mutfak ve aş evleri aracılığıyla depremzedeler için yardım ekiplerimize sıcak yemek sağlıyor. Kendi yerlerinde kendi imkanlarıyla günlük 20 bin kişilik, 50 bin kişilik, 100 bin kişilik sıcak yemek hazırlayıp ekmek yapıp şehirlerine ve çevredeki yerlere dağıtan kişiler, kurumlar, sivil inisiyatifler olduğunu biliyoruz” ifadeleri ile anlattı. Ardından bölgeye ilk etapta tahsis edilen ödenecekten bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamada bulundu:

“Kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, ülkemizin dört bir köşesinden yüzlerce yemek ve ekmek üretim aracını bölgeye gönderdi. Hiçbir ayrım gözetmeden buradan canla başla çalışan herkesten Allah razı olsun. Devletimiz personeliyle kurumlarıyla aracı gereciyle tüm imkanlarıyla vatandaşının yanındadır. Tüm bu çalışmalar için öncelikle 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik.”

15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI, 5 BİN LİRA KİRA YARDIMI

Afet bölgesinden depremzedelerin gelecek yaşantılarına adaptasyonu kolaylaştırabilmek adına yapılan hazırlıklara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında; “AFAD acil yardım ödeneğinden, oturduğu binalar yıkılmış, ağır veya orta hasat görmüş vatandaşlarımıza hane başına 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz. Yine bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız” ifadelerini kullandı. 15 bin TL taşınma ve 5 bin ile 2 bin TL kira yardımlarının sözünü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlerin yeniden inşası için ise, şöyle bir açıklama gerçekleştirdi:

“Uluslararası camiadan da hem üzüntü beyanları hem yardım teklifleri almaya devam ediyoruz. Amacımız en kısa sürede acıları dindirmek ve insanımızın mağduriyetini gidermektir. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından inşallah yeniden inşa çalışmalarına başlayacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıma talimatı verdim. TOKİ aynı şekilde gerekli talimatı aldı. Ve süratle 10 ilimizde bir taraftan enkaz kaldırma çalışmalarını yapacak diğer taraftan da rezerv alanlarda da inşatlarımızın yapımına başlayacağız. Sizlerden de bu konuda 1 yıl müsaade istiyorum. 1 yıl içerisinde Allah’ın izniyle bu işi bitireceğiz.”

Erdoğan sözünü verdi: 15 bin TL taşınma, 5 bin TL kira yardımı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan deprem Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.