"Erdoğan, Kaşıkçı için rüşvet teklif eden Suudileri reddetti!"

ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden olan ve Kaşıkçı olayının dünya gündeminde tutulmasında büyük etkinlik gösteren New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelen Suudi heyetinin arasında geçen diyaloğu aktardı. Gazetenin Erdoğan'a yakın olarak belirttiği kaynakların, "Suudi Arabistan birçok yardım teklifinde bulundu ama Erdoğan bunların 'siyasi rüşvet' olduğunu söyleyerek reddetti" dediğini ileri sürdü.

2 Ekim’den bu yana dünya gündeminin bir numaralı konusu olan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda hunharca bir cinayet sonucu öldürüldüğünün netleşmesinin ardından her gün yeni bir detay medyanın gündemine geliyor. 

Sözcü'nün haberine göre konuyla ilgili son iddia ise ABD'nin yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times’tan geldi…

NY Times’ta David D. Kirkpatrick ve Ben Hubbard imzasıyla yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi heyetinin başındaki isim olan Prens Halid bin Faysal’ın bir araya geldiği ifade edildi.

Erdoğan’a yakın bir kişinin yaptığı açıklama diye kaynaklandırılan iddiaya göre göre, Faysal’ın Erdoğan’a ahlaksız teklifte bulunduğunu dile getirdi.

İsmini açıklamayan yetkili heyetin başındaki ismin, “Eğer Türkiye’nin bu olayın peşini bırakması durumunda” Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye finansal destek ve yatırım sözü verdiğini ve Türkiye’nin müttefiki olan Katar’a bir yılı aşkın bir süredir uygulanan ambargonun kaldırılabileceğini söyledi.

Fakat gazeteye konuşan kişi, “Erdoğan yakınlarına öfkeyle bu teklifi reddettiğini çünkü bunun siyasi bir rüşvet olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

"Erdoğan, Kaşıkçı için rüşvet teklif eden Suudileri reddetti!" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times kral selman cemal kaşıkçı suikasti rüşvet iddiası
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.