"Erdoğan, Putin ve Şi zehir gibi"

ABD'de seçimlere 3 ay kala Biden karşısında geride gösterilen Başkan Trump, Demokrat rakibine akli melekeleri üzerinden yüklendi. Biden'in bilişsel testlerden geçmesi gerektiğini savunan ve ABD'ye keskin zekalı bir başkan gerektiğini belirten Trump, "Çünkü Erdoğan, Putin ve Şi zehir gibi" dedi...

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News kanalında tıp uzmanı Dr. Marc Siegel'in sunuculuğunu yaptığı programda anketlerde kendisinin önünde gösterilen Demokrat rakibi Joe Biden'e akli melekeleri üzerinden yüklendi.

Sputnik'in haberine göre Trump programda kendisinin geçtiği bilişsel testlere Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden'ın da girmesi gerektiğini söyledi.

Demokrat Parti adayının da böyle bir zorunluluğu olduğunu vurgulayan Trump, çünkü ABD Başkanı olmanın 'dayanıklılık ve akıl sağlığı gerektirdiğini' ifade etti. 

Seçilmesi halinde 78 yaşında bu makama gelmiş en yaşlı başkan ünvanını da alacak olan Biden gaflarıyla tanınıyor. 

Biden'ın başkanlık yapamayacak kadar yaşlı olduğu savını kampanyasının temel taşına çeviren Trump ise 74 yaşında. 

"Erdoğan, Putin ve Şi zehir gibi"

Akli melekeleri ve akıl sağlığını sürekli sorgulayan ana akım medyaya karşı başkanlığa ehil olduğunu kanıtlamak için bilişsel testlere girdiğini belirten Trump, rakibinin de seçilmesi halinde uluslararası politikada çok zeki liderlerle uğraşmak zorunda kalacağını söyledi. Trump şöyle konuştu:

"Çünkü size şunu söyleyebilirim ki, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping zehir gibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zehir gibi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zehir gibi (zeki). Uğraştığın muhatapların arasında kafası zehir gibi çalışmayan kimseyi bulamazsın."

"Erdoğan, Putin ve Şi zehir gibi" ile ilgili etiketler Donald Trump ABD Putin Şi Cinping Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden başkanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.