Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası ilk açıklama: Mutabık kalındı, Putin Türkiye'ye geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasındaki telefon görüşmesi sona erdi. Görüşmede; Kremlin Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasına yönelik yaklaşımını tekrarladı, Rusya'yı ilgilendiren kısım uygulandığında döneceklerini belirtti. Görüşme sonrası gelen ilk açıklamada Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Son dakika haberi: Rusya 17 Temmuz'da süresi dolan Tahıl Koridoru anlaşmasının uzatılmayacağını duyurmuştu.

Gıda fiyatlarını da doğrudan etkileyen bu kararın ardından gözler diplomatik görüşmelere çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenski ile görüşmesi sonrası şimdi de Rusya lideri Putin ile görüştü.

Görüşmede Tahıl Koridorunun geleceğine ilişkin gelişmeler ve Ukrayna'da kalıcı bir barış için yapılabilecekler masada olacak.

Telefon görüşmesinin dışında Erdoğan ile Putin'in yüz yüze görüşmesi de planlanıyor. Ancak tarih ve yer henüz netleşmedi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den gelen açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin anlaşmayı masaya yatırdığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. 

RUSYA GERİ DÖNÜŞ İÇİN ŞART KOŞTU

Görüşmede; Kremlin Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasına yönelik yaklaşımını tekrarladı, Rusya'yı ilgilendiren kısım uygulandığında döneceklerini belirtti.

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası ilk açıklama: Mutabık kalındı, Putin Türkiye'ye geliyor! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Putin Tahıl Koridoru
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.