Erdoğan-Pompeo görüşmesinde ne konuşuldu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esenboğa Havaalanında gerçekleşen Erdoğan-Pompeo görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu 40 dakika süren görüşmede Cemal Kaşıkçı ile Münbiç konusunun gündeme geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ konusundaki hassasiyeti konuk bakana ilettiğini belirtti. 

Bakan Çavuşoğlu, dün akşam Suudi Başkonsolosun rezidansında arama yapılmaması ile ilgili olarak "Dün akşam maalesef rezidansta soruşturma gerçekleşmedi. Suudiler ailesinin olduğunu iddia ettiler. Bugün buraya girilmesini umut ediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Münbiç için ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya, "Sizin zorluklarınız varsa biz teröristleri temizleriz" mesajını verdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, ABD ile ilişkiler konusunda ise "Yaptırımlar saçma sapan şeylerdi. Artık ilişkilerimizde yaptırım veya benzer konular olmaması konusunda hemfikiriz" ifadesini kullandı.

Bu arada Pompeo'nun Türkiye ziyaretiyle ilgili ABD Dışişleri'iden daha önce yapılan açıklamada da, "Bakan (Pompeo) Papaz Andrew Brunson'un serbest bırakılmasına dair memnuniyetini belirtmek ve diğer ikili önemi olan konuları görüşmek üzere Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek." denmiş ve "Bakan ayrıca kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunu görüşecek ve ABD'nin Türkiye'ye yaptığı soruşturma konusunda yardım teklifini yineleyecek." bilgisine yer verilmişti.

 

Erdoğan-Pompeo görüşmesinde ne konuşuldu? ile ilgili etiketler Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu pompeo
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.