Erdoğan: İlişkimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkartıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ile düzenlediği ortak basın toplantısında yapılan anlaşmalara vurgu yaptı. Yapılan anlaşmaların sıradan olmadığını ifade eden Erdoğan, "İlişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkartıldı." dedi. Erdoğan, Moldova'da FETÖ ile mücadeleye kara çalmak isteyenlere de "FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi, gereken desteği tereddütsüz bir şekilde gösterebilmesidir." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle.

"Az önce imzaladığımız anlaşmalar sıradan anlaşmalar değildir. 

İlişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkartıldı.

Ekonomik ilişkilerimizi siyasi ilişkilerimize yakışır seviyeye çıkartılması için mutabık kaldık.

FETÖ ile ortak mücadelemizde Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi, gereken desteği tereddütsüz bir şekilde gösterebilmesidir.

Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri, Türkiye-Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum.

(FETÖ) Özellikle Silahlı Kuvvetlerimize sızmış, polisimize sızmış, yargımıza sızmış, devletimizin bütün kademlerine sızmış bir terör örgütüdür.

Bu terör örgütü, aynı çalışmalarını şu anda Moldova'da da yapmak, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir.

İki devlet bankası; Halk Bankası ve Ziraat Bankası, elemanlarını buraya göndermek suretiyle bir çalışma yaptılar. En kısa zamanda bu iki bankamızdan biri veya ikisi Moldova'da şubelerini açacaklar.

Erdoğan: İlişkimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkartıldı! ile ilgili etiketler Erdoğan Moldova ıgor dodon
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.