Erdoğan, Gümülcine'de soydaşlarla buluşmada konuştu!

Batı Trakya Türkleri ile buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Niçin bizim başmüftümüzü bizim din görevlilerimiz seçmesin? Bu yanlış bir şey. Bunun Lozan'da yeri yok'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''İyi birer Yunanistan vatandaşı olarak sizler kendinizle birlikte bu ülke için de çalışıyorsunuz. Bunun karşılığında Lozan'daki hükümlere uygun bir davranış beklemek hakkınızdır. Sizlerin Türkçeyi Yunancayı çok iyi konuşan geleneklerini yaşatan bireyler olmanız ülkeniz Yunanistan için de bir kazançtır. Yunanistan'daki en önemli sorunlardan bir tanesi buradaki din adamları sorunudur. Burada atanmış müftü ile işi götürmek isteme anlayışı var bunun Lozan'da yeri yok tam aksine seçilmiş müftünün yeri var. Seçilmiş din adamını kendi ülkemizde uyguluyoruz patrik bizim atamızla görev alan bir insan değildir. Sen Sinod Meclisi tarafından seçilen bir insandır. Niçin bizim başmüftümüzü bizim din görevlilerimiz seçmesin? Bu yanlış bir şey bunun Lozan'da yeri yok. 94 yıl geçti burada bir güncelleme gerekir dedik. İşte başmüffülük eğitim öğretim sıkıntısı. İstanbul'da patrik yurtdışına çıkmak istese Eyüp Kaymakamlığı'nın iznine tabiidir. Ama biz bunu uygulamıyoruz. Burada ise başka uygulamalar görüyoruz.

Azınlıklar kavramı içerisinde burada Müslüman azınlık noktasından mı hareket yoksa Türk azınlık noktasından mı hareket. Bana göre bizim ortak paydamız zaten İslamdır dedim. Dolayısıyla Türkü ile Pomak'ı ile biz biriz beraberiz. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik mi bitti iş.''

Erdoğan, Gümülcine'de soydaşlarla buluşmada konuştu! ile ilgili etiketler Erdoğan canlı yayın gümülcine
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.